У догляді за волоссям без маски - нікуди, адже саме вони забезпечують волоссю повноцінне живлення і зволоження, а також, істотним чином допомагають у відновленні його структури. Більшість з таких масок коштують не мало, тому якщо ви хочете зекономити, але при цьому мати розкішне волосся - до вашої уваги найпопулярніші народні рецепти приготування масок для волосся, які нічим не гірші від "магазинних".

1. Олійно-коньячна маска для волосся:

Склад: 1-2 столові ложки кукурудзяного або оливкового масла, 1-2 яєчних жовтки, 1-2 столові ложки коньяку (коньяк застосовується для посилення припливу крові на поверхню шкіри).

Приготування: жовтки необхідно змішати з коньяком і оливковою або кукурудзяною олією.

Застосування: по проділу нанести маску на шкіру голови і на волосся від коренів до самих кінчиків, а потім добре помасажувати голову, після чого на 30-40 хвилин обернути голову рушником. По закінченні цього часу змити маску яєчним жовтком або звичним шампунем.

Також добре після застосування цієї маски обполоснути волосся відваром м'яти або липи.

2. Маска з касторової олії з ромом

Приготування: змішати 1 столову ложку рому та 1 ст. ложку касторової олії.

Застосування: за годину до миття натерти голову цією сумішшю.



маски для волосся

3. Маска для волосся з цибулі і реп'яхом

Приготування: суміш має складатися з 4 частин соку ріпчастої цибулі, 1 частини коньяку і 6 частин відвару з коріння реп'яха.

Застосування: маску необхідно втирати в шкіру голови приблизно за 2 години до миття.

4. Маска для волосся з глини

Глину можна купити в аптеці у вигляді сухого порошку чи пасти.

Розводять її в зазначеній в інструкції пропорції (оптимальною вважається консистенція густої сметани). Роблять глиняні маски для волосся (у середньому) 2 рази в тиждень.

На вологе волосся нанеси приготовану глину і залишити на 15 хвилин, після чого голову масажують і поступово змивають глину.

Маски з білою глиною найбільш ефективні при випаданні і ламкості волосся. Також, маски із зеленої глини борються із себореєю; маски з жовтої - усувають лупу; маски з червоної - заспокоюють роздратовану шкіру голови; маски з блакитної - очищають і захищають волосся, насичують його киснем.



найкраща маска для волосся

5. Маска для волосся з дріжджів

Цю маску варто робити курсами – 10 процедур по 1 разу в 3 дні, потім 2 місяці перерви, потім повторення курсу. Чим довше повторюєте, тим краще результат.

Змішуються:

1 яєчний жовток;

1 столова ложка дріжджів (у брикетах, а не порошках);

1 столова ложка відвару якої-небудь трави (для блондинок – ромашка, для брюнеток – резеда, звіробій, кора дуба, можна іншу).

Поставити в тепле місце, наприклад, у кухоль з теплою водою, і протримати там на менше години, щоб дріжджі підійшли.

Додати 1 столову ложку реп’яхової олії і 10-15 крапель ароматичних олій.

Змішати і у теплому вигляді нанести на волосся, починаючи від коренів.

Накрити поліетиленовим пакетом, а зверху замотати рушником на 30-40 хвилин.