Про здоров'я ваших нігтів можуть подбати професіонали у дорогих салонах, проте, якщо фінанси вам не дозволяють таку розкіш - доводиться дбати про стан своїх нігтиків в домашніх умовах. Як зробити нігті здоровими та красивими без зайвих зусиль та витрат, - читайте далі.

Зміцнення ламких і слабких нігтів в домашніх умовах включає, передусім живлення їх спеціальною олією для нігтів і використання лікувального крему для кутикули. Під час нанесення олії особливу увагу треба звернути на область по контуру нігтя.

Крем для відходу за кутикулою втирається в основу нігтя плавними круговими рухами. Розм'якшену кутикулу при цьому можна акуратно відсунути, давши подихати нігтю. Склад наявних в продажі готових препаратів для зміцнення нігтів може бути найрізноманітнішим.

Для посилення зростання нігтів зазвичай вводяться ліпосоми і речовини, покликані стимулювати утворення нових клітин в області зростання нігтьової пластини. Для зміцнення і підвищення опірності проти шкідливої дії зовнішнього середовища безпосередньо до складу кремів включають вітамін С, кератин, амінокислоти, протеїни. Креми з такими добавками треба наносити на руки після кожного їх контакту з водою.



pic

Зміцнення нігтів. Засоби для зміцнення нігтів

Прекрасно зміцнює нігті сік лимона, якщо втирати його в область нігтьової лунки. Ще більшого ефекту можна досягти за допомогою живильного крему для кутикули і нігтів, яке містить олію лимона і вітамін Е. Втирати його необхідно в область кутикули 1-2 рази на день (вранці і ввечері, тоді, коли ви користуєтеся кремом для рук). Результат не змусить себе довго чекати.

Щоденний догляд за нігтями

1. Нігті необхідно чистити. По можливості, двічі на день протирайте нігті щіткою. Їм, як і шкірі, необхідний пілінг для нормальної життєдіяльності.

2. Нігті необхідно живити. Щодня використовуйте жирний крем – перед сном, масажуючи, його втирають в нігтьове ложе. Це не тільки розгладжує, але і пом’якшує шкіру навколо нігтів, активізує кровообіг нігтьового ложа.

3. Руки потрібно правильно мити. При чутливих, ламких нігтях користуються не милом, а маслом з апельсинових кірок.

4. Слабкі нігті потрібно лікувати. Якщо нігті дуже ламкі, необхідно провести курс лікування. У цей період утримайтеся від манікюру.



pic

Як зміцнити нігті в домашніх умовах з використанням сольової ванночки

Для приготування сольової ванни треба в півлітра теплої води розчинити столову ложку морської солі (без ароматизаторів). Через брак такої згодиться і звичайна сіль кухонна. Для того щоб зміцнити нігті слід на 15-20 хвилин опустити пальці в ванночку, а потім насухо витерти руки і ретельно змастити їх живильним кремом. Таку процедуру треба проводити 10 днів кожен місяць.

Ванночка для нігтів з яблучного оцту

Приготувати її дуже просто: треба змішати в рівних частинах яблучний оцет з рослинним маслом. Для зміцнення нігтів на 15-20 хвилин опустіть їх у ванну, а потім вимийте їх, насухо витріть і намастіть живильним кремом.



pic

Трав'яний відвар для зміцнення нігтів. Для нього нам знадобляться такі компоненти як звіробій, корінь лопуха і ромашка. Цю суміш заливаємо окропом, настоюємо, даємо трохи часу, щоб охолонув, і опускаємо кінчики пальців. Тривалість процедури – 15-20 хвилин. Частота застосування – один раз на тиждень.

Зміцнююча суміш для нігтів. Необхідно: 1 яєчний жовток, 1 столова ложка рицинової олії, 1 чайна ложка гліцерину, 1 чайна ложка оцту. Компоненти ретельно збивають і наносять на нігті, потім вдягають бавовняні рукавички і тримають руки на парою долонями до верху. Тривалість процедури – до 10 хвилин.

Користуйтеся порадами, і нехай ваші нігтики завжди виглядатимуть здоровими.