Ідеальний колір помади підібрати не так-то просто, саме тому багато дівчат, одного разу підібравши вподобаний колір, використовують його постійно, не ризикуючи його змінювати. Однак, якщо слідувати нескладним порадам, можна навчитися вибирати й інші підходящі відтінки помади.

Загальний принцип підбору помади такий: темним дівчатам підходять більш яскраві та насичені кольори, світлим, навпаки, краще використовувати більш світлі і ніжні відтінки.



pic

Основні принципи вибору колірного відтінку помади:

Колір шкіри. Для світлої шкіри підходять більш ніжні відтінки рожевого, світло-сливового кольору. Для жінки зі смаглявою шкірою можна підбирати більш яскраві відтінки - коралові, коричневі, персикові. Середньому відтінку між світлою і смаглявою шкірою підійдуть навіть червоні відтінки, в денному макіяжі можна використовувати золотисту палітру.

Колір волосся. Блондинкам підходять персикові, рожеві, різні ягідні відтінки. Жінкам з рудим волоссям підійде колірна гамма коричневих кольорів, теракотовий відтінок. Брюнеткам в процесі підбору відповідного кольору помади, необхідно вибирати яскраві відтінки. Шатенкам можна вибирати в тій же категорії, але більш приглушену колірну палітру.

Відтінок очей. До сірих і до блакитних очей підійде помада бежевого або вишнево-бордового кольору. Зеленооким жінкам можна використовувати кольори помаранчевої палітри. Дамам з карими очима підійдуть червоні й коричневі відтінки помади.

Відтінок зубів. Це також має велике значення при виборі помади, адже хочеться максимально підсилити ефект білих зубів. Занадто яскрава помада підкреслює недоліки форми і кольору зубів. Краще не використовувати коричневі кольори для зубів з жовтизною.



pic

Розмір губ

Для того, щоб візуально збільшити губи, потрібно використовувати світлі і глянцеві відтінки помади, попередньо обвівши губи світлим контуром одного кольору з помадою. Також, підійдуть різні блиски для губ.

Якщо вам потрібно зменшити губи, спробуйте підібрати помаду темніших і матових відтінків, також попередньо скориставшись однотонним з помадою контуром.



pic

Якщо ж вам потрібно приховати недоліки губ, краще зупинитися на неяскравих і глянцевих помадах.

Обирайте правильні відтінки помади, які підкреслять всю красу ваших губ.

Джерело: korusna.info