Якщо на вашому гребінці, на подушці чи на підлозі ви щодня знаходите дедалі більше свого волосся, необхідно терміново влаштувати для своєї шевелюри лікувальні процедури.

ПРИЧИНИ

Існує кілька причин випадіння волосся. Це може бути інфекційна хвороба. Адже випадіння провокує, зокрема, різке підвищення температури тіла. Після такого волосся іноді випадає ще кілька місяців, але потім проблема зникає.

Нерідко причиною випадіння волосся стає стрес. Через неврози чи депресію наш організм виробляє дедалі менше гормону пролактину, котрий допомагає боротися з нервовими розладами.

Ще одна причина — зміна гормонального фону. А це можуть бути і вагітність, і клімакс, і цукровий діабет, і багато інших гормональних порушень.

Також шкодять нашому волоссю різноманітні шпильки та гумки, які тиснуть на волосини. В результаті вони перетираються і відпадають.

Як боротися

Збалансоване харчування

Потрібно їсти білкову їжу, багату на протеїни. Також не зайвими будуть полівітаміни, зокрема, спеціальні комплекси для здоров'я волосся.

Масаж голови

Під час кожного миття м'якими рухами пальців масажуйте шкіру голови. Це поліпшить кровопостачання волосяних фолікул. Перед сном 5-10 хвилин розчісуйтеся м'якою щіткою

Маски для волосся

Найліпші у цьому випадку олійні маски. Розігріта оливкова, обліпихова, касторова, кокосова, лляна олія намащується на волосся і тримається деякий час. Це також запобігає утворенню лупи і пересиханню шкіри голови.

Мийте голову

Не давайте волоссю сильно забруднюватися. Адже брудне волосся випадає значно швидше.

Не зловживайте нагріванням

Прасочки для випрямлення, плойки, фен та інші пристрої неабияк шкодять волоссю. Дайте йоу відпочити. До речі, розчісування мокрого волосся теж сильно його травмує.

Менше лаку

Гелі, муси, лаки для укладки лише шкодять. А бальзами сдоречні лише в тому разі, якщо волосся погано розчісується.