Жити в центрі міста - вже не так престижно - констатують ріелтори. Колись елітне житло користується все меншим попитом. Не поспішають рівняни купувати і квартири на Соборній. Свіженькі будинки стоять незаселені вже кілька років. Чим не до вподоби рівнянам просторе житло по-сусідсву з засновницею Рівного Марією Несвицькою - далі у сюжеті.

Ці будинки у самісінькому серці міста збудували ще три роки тому, проте людей заселяти сюди почали минуло річ. Втім вільними залишаються майже дві третини квартир. Адже їх вартість за останні роки зросла чи не втричі.

Фахівці з нерухомості переконують, ниін на ринку нерухомості – застій. Пропозиція житла на ринку значно більша за попит на квартири. Проте всупереч правилам ринку квартири не дешевшають. Ще однією з причин низького попиту на житло ріелтори називають високі відсотки по кредитам.

В міському управлінні капітального будівництва кажуть, чи не половина квартир у новобудовах мала власників ще до початку будівництва. Нині ж вони облаштовують свої квадратні метри.

Проте ріелтори все ж радять зачекати. На їх думку до кінця року житло може впасти у ціні чи не на чверть.