Історія групи "Wishbone Ash" почалась у 1966 році, коли брати Мартін і Глен Тернери разом зі Стівом Аптоном организували тріо "Empty Vessels". Група невдовзі змінила назву на "Tanglewood" та заодно перебралась з рідного Девону у Лондон.

Справи у хлопців йшли поганенька, їх проект ледь не розпався, але тут їм підвернувся Майлз Коуплэнд. Цей молодик теж приїхав у Лондон (з Бейруту) і раніше з рок-музикою справ ніколи не мав.

Виступ команди йому настільки сподобався що він взяв музикантів під своє крило, надав їм місце для репетицій, а сам став, фактично, їхнім менеджером. Тоді і з’явилась нова назва – "Wishbone Ash".

Всі учасники групи мали різні корені: декому подобалась музика соул і при цьому він міг слухати все - від "Fairport Convention" до "Who", а на декого великий вплив мали блюзи у дусі Бі Бі Кінга.

Ритм-секція тягнулась до прогресиву і одночасно фанатіла від "Led Zeppelin". Склавши усі течії разом, музиканти отримали унікальний саунд з двома лідер-гітарами, який називався саунд групи "Wishbone Ash".