Станом на 6 годину ранку 8 квітня, на сході України збройне протистояння триває. За минулу добу за підтримки країни агресора незаконні збройні формування 70 разів відкривали вогонь по силам АТО з різної зброї.

На Донецькому напрямку порушення режиму тиші відбулося біля Авдіївки, Луганського, Пісків, Опитного, Невельського, Верхньоторецького, Артемового, Кам’янки, Світлодарська та Богуславського. Як і раніше, для втілення своїх підступних планів ворог використовує міномети калібрів 120мм та 82мм у поєднанні з гранатометами, кулеметами та стрілецькою зброєю.

Порушуючи мінські домовленості на Маріупольському напрямку окрім заборонених мінометів в районі оброни Павлополя бойовики вели вогонь з самохідних артилерійських установок в напрямку Новотроїцького.

На Луганщині по українським бійцям бойовики стріляли з гранатометів різних систем в районі Трьохізбенки, а в Станиці Луганській постріли лунали зі стрілецької зброї. За вказаний період сили АТО 19 разів відкривали вогонь, при цьому застосовуючи виключно зброю малого калібру.

Повідомляє прес-центр штабу АТО