Останнім часом все більше стало фотографій на різних сайтах, де зображена вагітна жінка. А чи можна взагалі майбутнім мамам фотографуватися і що це за мода така дізнаємося з нижченаведеної статті.

Навколо нас стільки різних забобонів, що починаєш неволею замислюватися - як на світі живуть ті люди, які вірять в усі ці забобони? Вважається, що вагітних жінок не можна фотографувати або знімати на папері, тобто малювати. В іншому випадку розвиток дитини може зупинитися і вона помре. Звідки ж пішла ця незвичайне марновірство? Виявляється, що в минулому, коли до створення фотоапарата залишалося ще кілька століть, людей увічнювали на папері за допомогою фарб. Однак таке задоволення коштувало чималих грошей, тому на картинах зазвичай можна було побачити тільки багатих людей. Особливо любили показувати себе художникам вагітні жінки. Оскільки вони рідко вирізнялися міцним здоров'ям, то у них часто відбувалися викидні. З того самого часу і існує даний забобон. До речі, у селянок здоров'я було не в приклад міцніше, тому і малюки у них народжувалися здоровими та міцними.

Так що, варто фотографуватися чи ні? Звичайно ж, варто!

Для чого можна і потрібно проводити фотосесію під час вагітності?

• Перше, про що думаєш - це пам'ять. Вагітність - якісь нещасні дев'ять місяців, а з округлим животиком - і того менше. Озирнутися не встигнеш - як маленьке диво вже побіжить своїми ніжками. Жінки, які виховали своїх дітей, часто шкодують, що у них не було такої можливості в ті далекі часи обзавестися зображенням себе, коханої, в делікатному становищі. Дивлячись на фотографію, завжди буде приємно згадати курйозні моменти під час самої зйомки, турботу оточуючих, свої відчуття передчуття пологів. Ця подія так само дорога, як перший дзвоник у школі або весілля. Вагітність пройде, а пам'ять на фотографії залишиться.

• Є й практична сторона питання - завжди можна простіше та доступніше пояснити своєму чуду, як воно з'явилося на світло. І ніякі книги не знадобляться. Особливо вдало і наочно виходить, якщо є фотографії різних періодів вагітності, де животик поступово зростає і округлюється. Дочки в захваті від того, як гарнішає їх мама, як набуває мудрість в погляді і зрілу жіночність. Адже коли-небудь і вони будуть такими ж щасливими і красивими.

• Так, майбутня мати - це прекрасно. У середні століття після хрестових походів даму в положенні увічнювали. Виділяли вже не невинність, а материнство. У наші дні мода і потреба в естетиці повернулася. Ми всі так само жадаємо прекрасного, самі хочемо бути учасниками цього становлення - бути поруч з предметом мистецтва. Кажуть, немає некрасивих наречених. Теж можна сказати і про жінку в положенні. Кожна жінка під час вагітності як ніби осяяна внутрішнім світлом. Поганенька стає чарівною, красуня набуває флер чарівництва, дівчина простої непоказної зовнішності під керівництвом досвідченого майстра дивиться на світ з фотографії і з лукавством, і знанням таємниці, і досвідом, і мудрістю.

• Участь у фотосесії корисна людям з комплексами, яким не подобається своя вага, розмір. Будь-яка шикарна жінка не буде гротескним бегемотиком, як багатьом здається. Живіт при вагітності - це природно, соромитися цього не потрібно. Бачачи себе на фотографії здоровою, рум'яною та щасливою, з майбутнім чадом під серцем набувається спокій, захоплення собою та прийняття себе.

Так що фотографуйтеся, вагітні дівчата! Насолоджуйтесь своїм становищем!

Адже вагітність - це так красиво!

pic

pic

pic