На сході України збройне протистояння за територію Донецької та Луганської області триває. Бойовики російсько-терористичних бандформувань здійснили 23 обстріли українських захисників, зокрема на Донецькому напрямку 16, на Маріупольському 5 та 2 на Луганському.

Одним із найпомітніших на мапі бойових дій населених пунктів залишається Авдіївка. Саме тут по опорним пунктам наших сил було завдано 6 вогневих ударів із ворожих мінометів. Поєднуючи заборонену зброю калібру 120 мм та 82 мм незаконні збройні формування посилювали інтенсивність вогню стрільбою із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Обстріли бійців Збройних Сил України на цьому напрямку відбулися також із кулеметів великого калібру в районі Майорська, а із ручних та автоматичних гранатометів у напрямках Луганського, Зайцевого, Опитного, Новгородського та шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку бойовики нанесли вогневий удар із мінометів по захисниках Широкіного, а на Луганщині, використовуючи своїх снайперів та вогонь зі стрілецької зброї обстріляли Трьохізбенку і Станицю Луганську. З метою утримання займаних районів оборони сили АТО 4 рази відкривали вогонь у відповідь на ворожі провокації використовуючи стрілецьку зброю.

Про це повідомили з прес-центру штабу АТО.