Перш за все, м'який скраб для тіла добре відлущує мертві клітини, очищає пори шкіри від різних забруднень, допомагає позбутися прищиків. А за рахунок абразивних речовин покращує кровообіг, має легкий масажний ефект, тонізує та прекрасно захищає від целюліту. Тому ми вирішили підготувати для рівнянок декілька рецептів ефективних скрабів.

Лікувальний ефект

Вівсяні пластівці знімають запальний процес і лікують проблемну шкіру. Візьміть півсклянки вівсяних пластівців і залийте склянкою окропу. Залиште масу до охолодження, потім нанесіть на обличчя, залиште на кілька хвилин і змийте теплою водою.

Зволожуючий ефект

Змішати півсклянки кокосової стружки, півсклянки натурального йогурту або сметани (при сухій шкірі), додати столову ложку цукрового піску. Наносити скраб на обличчя і тіло по масажних лініях, залишити на 5 хвилин, потім змити теплою водою без мила.

Живлення шкіри

Змішати натуральний мед з корицею (порошком) в пропорціях 2:1. Нанести засіб на все тіло, тримати 3 хвилини, потім змити теплою водою без мила.

Ніжна шкіра

Скраб для тіла цукровий. Візьміть 3 столові ложки коричневого тростинного цукру і додайте туди 1 столову ложку оливкової або мигдального масла. Все добре перемішайте і додайте для аромату? чайної ложки кориці. Нанесіть скраб на тіло після душу, тримайте 5 хвилин і масажуйте тіло круговими рухами. Потім змийте теплою водою.

Заспокоює шкіру

По 3 краплі масел ромашки і мандарина, 3 ягоди свіжої полуниці, 1 ст.л. сухого молока - змішайте всі інгредієнти і масажуйте чисте обличчя круговими рухами 4-5 хвилин. Даний рецепт скрабу добре пом'якшує шкіру, що в'яне і помітно підтягує її при регулярному використанні.