Будували майже два місяці. Цим займалися бійці, які в мирному житті були майстрами, що працювали з деревом. Коли про капличку дізналися волонтери, почали передавати ікони. Також два образи подарував і місцевий художник-патріот. Капличка вийшла затишною. Та найголовніше, що вона переносна, кажуть бійці. Каркас зроблений таким чином, що його можна розібрати. Розповідають, коли повертатимуться у Рівне, заберуть капличку з собою – як пам’ятку. А сьогодні сюди приходять помолитися і бійці, й волонтери, які приїздять на Луганщину.

Ідея звести переносну капличку на Луганщині належить комбату Миколі Капіносу, розповідають бійці. Та й люди самі просили про це. У багатьох у зоні АТО виникає потреба духовної розрядки. Тут маленькі каплички роблять навіть у бліндажах на передовій. Щоправда, такої переносної, як ця, кажуть, не зустрічали.

Каплицю в зоні АТО освячував єпископ Луганський і Старобільський. «Він запитав, чи справді це Київський патріархат. Коли я відповів ствердно, то єпископ сказав: «Слава Богу, я дочекався», - розповідає отець Василь.

Тим часом священик переконує – військові капелани у зоні АТО працюють із бійцями, щоб запобігти «синдромові війни».

Про це повідомляє ресурс ВСЕ

pic