Різноманітний, збалансований раціон харчування є наріжним каменем здорового способу життя для всіх. Однак не варто забувати, що у чоловічгої та жіночого здоров'я є свої особливості, а значить, повинні бути і продукти, особливо корисні для кожного.

Міцне чоловіче здоров'я залежить від багатьох факторів: це і активний спосіб життя, і гармонія з навколишнім світом, і відмова від шкідливих звичок, і щасливий шлюб, і успішна кар'єра. Але найголовніша запорука здоров'я - правильне харчування.

Отже, що ж корисно для здоров'я чоловіків.

1. Пісне м'ясо. Пісні частини яловичини та свинини - дуже корисний для чоловіків продукт. По-перше, вони містять багато білка, але в той же час в них не набагато більше, жиру ніж в курятині, а по-друге, у складі цього продукту є лейцінові кислоти та амінокислоти, необхідні для м'язів.

2. Вишня. Виявляється, в складі кислої вишні знаходяться особливі антиоксиданти, які допомагають скоротити окислювальні пошкодження м'язів і збільшити їх працездатність. До того ж вишня захищає імунітет, що зовсім непогано, погодьтеся!

3. Шоколад. Всупереч поширеній думці, шоколад - це не тільки ласощі для жінок. Споживання шоколаду (особливо чорного) нормалізує кровообіг і зменшує рівень холестерину в організмі. Це сприятливо позначається на статевій функції, оскільки проблеми в цій галузі у чоловіків викликає саме погана циркуляція крові.



pic

4. Устриці. У цьому морепродукті міститься цинк - мінерал, життєво необхідний для серця, м'язів і репродуктивній системі. Брак цинку відбивається на якості сперми і веде до статевої дисфункції. На щастя, знайти його можна не тільки в устрицях, а й індичці, курці, горіхах і бобових.

5. Авокадо. Це, мабуть, самий жирний з овочів, але жири в авокадо - корисні й необхідні. Мононасичені жири, що містяться в цьому продукті, здатні значно знизити рівень холестерину. Вони добре впливають і на зовнішній вигляд (шкіру, волосся, нігті).

6. Жирні сорти риби. Якщо ви шукаєте альтернативні джерела корисних жирів, варто звернути увагу на рибу типу оселедця, сардин, лосося. У них є такі жирні кислоти, як Омега-3, які нормалізують роботу серця. Досить включити таку рибу в раціон двічі на тиждень, щоб знизити ризики серцево-судинних захворювань.

7. Імбир. Дуже популярний в азіатській кухні корінь імбиру поступово стає і нашим постійним відвідувачем. Він має сильну протизапальну дію і повинен обов'язково бути присутнім у раціоні чоловіків,що займаються спортом.

8. Молоко і йогурт. Ще одне джерело лейцинової кислоти та амінокислот. Сюди ж можна віднести грецький йогурт, більше схожий на жирні вершки. Це джерело білка, калію і так званих лактобактерій, необхідних для здоров'я шлунково-кишкового тракту.

9. Банани. У бананах міститься дуже багато калію. При нестачі калію розвивається гіпокаліємія, виникають порушення роботи серцевого та скелетних м'язів. Тривалий дефіцит калію може бути причиною гострої невралгії.



pic

10. Фісташки. Варто зазначити, що фісташки з пивом не маються на увазі. Чоловікам необхідний білок, клітковина, цинк - все це міститься в зелених горіхах. Ними зручно перекушувати, і до того ж фісташки добре втамовують голод.

11. Бразильські горіхи. У 30 г цих горіхів міститься тижнева порція селену. Цей мінерал життєво важливий для здоров'я імунної системи та щитовидної залози.

12. Томатний соус. Помідори багаті лікопін - з'єднанням, яке здатне захистити від раку. Вчені вважають, що чоловіки які споживають томати значно знижують ризик раку простати. Зовсім не обов'язково їсти його ложками, досить просто додавати в пасту, гарніри та до м'яса.

13. Соя. Тут, звичайно, потрібно зробити застереження, що мова йде про соєві продукти "без ГМО". Це не їжа першої необхідності, але соєвий білок відмінно бореться з ризиком раку простати. Можливо, тому у східних жителів ця хвороба зустрічається значно рідше.

14. Овочеве асорті. В овочах міститься безліч корисних фітохімічний з'єднань, які сприятливо впливають на регенерацію клітин і підтримують тонус організму. Дуже корисно вживати овочі в період авітамінозу, але щоб отримати якомога більше різних корисних речовин, підійде саме овочеве асорті.



pic

15. Помаранчеві овочі. Справа в тому, що у всіх помаранчевих овочах і фруктах міститься бета-каротин; це хімічна речовина відома як потужний засіб для боротьби з раковими клітинами. Крім того, в них знаходиться вітамін С та лютеїн. До них відносяться солодка картопля, перці, морква та гарбуз.

16. Листова зелень. Браунколь, шпинат, капуста - однаково підтримують здоров'я очей та простати. Так-так, не дивуйтеся! Це цінні джерела лютеїну і зеаксантину, які зміцнюють зір і запобігають розвитку вікової макулодистрофії - однієї з найбільш частих причин сліпоти у людей старше 55 років.

17. Яйця. З'їдаючи яйця цілком (білок і жовток), ви отримуєте лютеїн, залізо та білок. 1 яйце (180 мг холестерину) дає більше половини добової норми цього з'єднання організму. Добова норма дорівнює 300 мг.

18. Каші з високим вмістом клітковини. Клітковина не несе в собі ніяких корисних речовин, проте організму для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту потрібні харчові волокна. До того ж продукти, багаті на клітковину, дають довге відчуття ситості, а сама вона працює як віник для організму.

19. Коричневий рис. Коричневий рис - ще один ціннеджерело клітковини. Його корисно їсти з овочами і білком. Якщо вам не подобається текстура коричневого рису, спробуйте змішати його з білим.



pic

20. Ягоди. У ягодах містяться антиоксиданти, необхідні для правильної, здорової роботи мозку. Кожна ягода несе свою користь: чорниця покращує зір, червона смородина перешкоджає облисінню, морошка попереджає старіння, полуниця покращує пам'ять, а брусниця - нормалізує тиск. Якщо немає можливості дістати свіжі ягоди, купуйте заморожені.

21. Кава. Якщо потрібен заряд бадьорості - випийте добру чашечку кави. Вона майже не містить калорій і не шкодить здоров'ю так, як шкодять хвалені енергетики. Виявляється, дві чашки кави в день зменшують ризик виникнення раку. Тільки не захоплюйтеся, адже кава сильно висушує організм.

Прислів'я говорить: «Ми - те, що ми їмо», тому, дорогі чоловіки, харчуйтеся правильно та ваше здоров'я буде завжди на висоті!

pic