Станом на 06:00 годину 26 березня 2016 року ситуація в зоні проведення АТО залишається без змін. Російсько-терористичні угрупування продовжують провокації проти сил АТО, нехтуючи Мінськими угодами та використовуючи зброю калібру більше 80 міліметрів.

Впродовж минулої доби бойовики 39 разів вели вогонь по позиціях українських захисників Донбасу, використовуючи 120-мм та 82-мм міномети, озброєння БМП, ручні та автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру, а також стрілецьку зброю.

Найгарячіше було в районі Авдіївки. Тут загарбники вісім разів поспіль піддавали обстрілам позиції українських воїнів з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, ускладнюючи ситуацію «роботою» снайперів. З метою утримання своїх позицій сили АТО на даній ділянці 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку ворог зосередив вогонь в районах населених пунктів Луганське, Новгородське, Майорськ, Зайцеве, Ленінське, Піски, Опитне. За вказаний період проросійські бандитські угрупування 6 разів піддавали обстрілам рубежі оборони наших військ в напрямку Маріуполя. Зокрема, поблизу Мар’їнки, Красногорівки та Водяного найманці використовували гранатомети і стрілецьку зброю.

У зоні проведення Антитерористичної операції українські військові продовжують надійно тримати оборону. При цьому не піддаючись на провокації ворога та дотримуючись міжнародних домовленостей.

Про це повідомили з прес-центру штабу АТО