Тонка талія – мрія величезної кількості рівнянок. На жаль, але саме в зоні живота жир накопичується швидше всього, а от позбутися від нього не так просто. Якщо знати кілька секретів, то можна досягти чудового результату.

Пийте багато води

Пам'ятай: при найменших ознаках зневоднення організм впадає в паніку і починає затримувати кожну краплю вологи, акумулюючи її. І саме, в абдомінальній області, якщо говорити по‑розумному, - або просто в животі. Так що випивайте склянку води раз в годину. Це ж нескладно!

Добре пережовуйте їжу

Чим ретельніше ви жуєте, тим менше місця займе їжа в травному тракті, тим легше її переварити, тим менше розтягується шлунок, тим швидше ви наїдаєтесь.

Ходіть пішки

Приблизно 30 хвилин поспіль у день - мінімум, який потрібен вам для досягнення ефекту. Вийде більше - супер! Тільки пам'ятайте: під час ходьби треба тримати спину прямою і злегка втягувати живіт.

Стежте за гормонами

Невелике підвищення рівня естрогену - гормону, який провокує накопичення жиру в області живота - здатне істотно зіпсувати фігуру. Але рівень естрогену буде в нормі, якщо в організмі достатньо кальцію і вітамінів групи В. Ідеально, звичайно, здати аналізи. Але в принципі переїсти кальцію і вітамінів неможливо, якщо слідувати інструкції на упаковці. Так що комплекс кальцій + вітамін D і вітаміни групи B повинні стати частиною вашого раціону.