Нині існують чимало різновидів вирівнювання зубів: від брекетів, пластин до елайнерів… Кожен має можливість обрати той варіант, який підходить саме йому.

Водночас, коли про брекети та пластини відомо більше інформації: скільки носити, як виглядають, то елайнери – це щось невідоме для пересічних рівнян. В ефірі програми «Здорово жити» стоматолог стоматології «ЕлітДент» Роман Римарчук розповів про особливості елайнерів та їх ефективність.

Елайнери – це апарати, які виконуються для людини індивідуально і є знімними. Набір переміщає зуби в правильне положення. Переваги елайнерів у тому, що вони є прозорими і не фіксуються ніяким матеріалом. За два тижні апарат треба змінювати, а всього за період вирівнювання таких може бути до 20 штук.

- Перевагами використання елайнерів є легкість у носінні та комфорт. Адже в них немає металевих кріплень чи резинок, які заважають у повсякденному житті. Також елайнери можна знімати в будь-який момент, - розповідає Роман Римарчук. – З елайнерами пацієнт проводить всі необхідні гігійнічні процедури, які не вирізняються від тих, які робили до носіння елайнерів.