Про нього згадують лише від свята до свята. Решту днів припадає пилом. Але напередодні дня Незалежності завжди оживає. Ним прикрашають центральні вулиці міста та державні будинки. 23 серпня Україна відзначає День державного прапора. Вивішувати символ держави, доглядати за ним та оберігати – справа не з легких, кажуть комунальники. Більше того, рівняни й досі не навчилися шанобливо ставитися до свого національного символу.

Перший блакитно-жовтий стяг у Рівному зявився на даху міськвиконкому. В буремні 90 його підняли ще за рік до офіційного проголошення Незалежності. Нині раритетом опікуються музейники. А вже за день у Рівному майорітимуть його сучасні копії. Драмтеатру пощастило більше. Тут українське знаменно вже почепили. Спеціалісти кажуть цьогоріч навіть флагштоки в центрі збільшили на чотири метри. Там височітимуть два найбільші прапори Рівного, площею 24 квадратні метри кожен.

Має місто і свій власний прапор - синьозеленобілий. Він також цьогоріч відзначає маленький ювілей - 15 років. Чиновники кажуть, символізує красу величність і щедрість Рівне нщини. Тож має має бути в усіх державних установах.

Метр тканини символу України має свою ціну - синьо-жовте полотно без флагштока коштує сім гривень. На День Незалежності у місті майорітиме півтисячі національних стягів. Після кожного державного свята комунальники не дораховуються майже половини. Тому щороку доводиться оновлювати прапорний гардероб.