Право на щасливе дитинство щодня відвойовують маленькі рівняни з діагнозом дитячий церебральний параліч. Кожен самостійно зроблений крок для них, та їхніх батьків - це справжня перемога. Яка неможлива без спеціальних і систематичних тренувань. Одне з таких - іпотерапія - катання на конях. Лікування не з дешевих. Тож одна з рівненських служб таксі взялася до благодійності.

Лише кілька хвилин спілкування з благородними кіньми - і надія відновити дитині здоров'я народжується знову. Розповідає батько Насті Антонюк. На іпотерапію вони приходять до рівненського зоопарку кілька разів на тиждень.

Такого лікування у Рівному потребують десятки родин - розповідають в громадській організації Кристал. І лише цього року терапію оплатили з державного бюджету. Торік хвилин їзди верхи обходилася батькам у гривню. Тому нині вони цінують найменшу допомогу.

Водії однієї з міських служб таксі усе літо спонукали своїх пасажирів до благодійності. Усе, що зібрали, сьогодні передали дітям.

Поки в організації міркують, на що витратити понад півтори тисячі гривень, дітям - не до грошей. Вони радіють кожній хвилині життя. І охоче демонструють свої таланти.