Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, повідомили у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 9 березня.

Минулої доби бойовики здійснили 43 обстріли, з них 37 на Донецькому напрямку та 5 на Маріупольському.

Найманці продовжують використовувати заборонену Мінськими угодами зброю. По опорних пунктах поблизу Опитного, Авдіївки, Луганського та Зайцевого терористи здійснили 12 мінометних обстрілів. Під мінометним вогнем опинились захисники шахти Бутівка та позиції “Зеніт”.

З БМП бойовики вели вогонь по бійцях АТО в районі Луганського.

Зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем російські терористи обстрілювали укріплення сил АТО неподалік Пісків, Миронівського, Новгородського, Троїцького, Красногорівки, Майорська та Верхньоторецького.

На Маріупольському напрямку бойовики активізувалися неподалік Широкіного, Старогнатівки та Мар’їнки. Близько 19.00 ДРГ наблизилась до СП (спостережного пункту) ЗСУ в районі Трьохізбенки, що на Луганщині, на відстань до 200 м та відкрила вогонь зі стрілецької зброї. Особовим складом СП було відкрито вогонь у відповідь. О 19.35 противник припинив ведення вогню та відійшов на інший берег річки. Втрат серед наших бійців немає, - повідомили у прес-центрі.