Ви так давно чекали цього моменту - і ось нарешті в двері вашого гардеробу постукала вагітність. Зараз як ніколи хочеться виглядати привабливою, звичайно вагітна і так світиться щастям, але тепер ви повинні подбати про одяг на кожен триместр.

Неправильно підібраний одяг в період вагітності може стати причиною поганого самопочуття та запуску цілого ряду негативних процесів в організмі. Одяг для вагітних повинен не тільки враховувати особливості зміни фігури, але і максимально до них адаптуватися. Так як за час вагітності фігура зазнає дуже серйозних змін, весь одяг цього періоду можна розділити на три групи, це одяг для першого триместру, для другого і для третього.

pic

Якщо на першому триместрі ви носите звичні для себе речі, тільки змінили бюстгальтер, тому що саме в цей період збільшуються груди. У багатьох бувають запаморочення і відчуття нестачі повітря, тому не варто носити занадто обтягуючий і закритий одяг, так як він може посилювати неприємні відчуття. Ближче до кінця першого триместру доведеться відмовитися від занадто вузьких штанів і ременів, так як вони перетягують зростаючий животик. З боку це може не впадати в очі, але такі стягування можуть загрожувати порушенням кровообігу.

pic

На другому триместрі помітно виростає животик, вагітна жінка набирає вагу і зникає талія. Слід звернути увагу на сарафани та сукні вільного крою, туніки та трикотажні кофтини. Часто жінки купують звичайний одяг, але більшого розміру. Це не зовсім правильний крок, краще купити спеціальний одяг для вагітних. Він, хоч і трохи дорожчий, але більше відповідає потребам організму в цей період. Будь-який одяг, що перетягує живіт - небезпечний.

pic

У третьому триместрі небезпечні не тільки вузькі штани, але і панчохи та гольфи, а також вузькі носки. Вони можуть здавлювати ноги і порушувати циркуляцію крові, що часто призводить до варикозу, ймовірність якого у вагітних і так підвищена. Також джерелом небезпеки є синтетичні тканини, які погано пропускають повітря і можуть дратувати ніжну розтягнуту шкіру.

pic

Не забувайте приділити належну увагу для нижньої білизни, вона має бути комфортною і обов'язково з натуральних тканин. Чашечка в бюстгальтер підходить тільки м'яка. Трусики купуйте зі спеціальною гумовою вставкою, яка буде підтримувати живіт до і після пологів. У період вагітності ніщо не повинно сковувати ваші рухи, і обтягувати тіло. Зараз популярні джинси для вагітних але слід бути уважними, не всі з них зшиті за правилами і часто приносять дискомфорт в зоні живота, перетягують його. Штани можна замінити комбінезоном, це хороша альтернатива, адже з боків знаходяться ґудзики які можна регулювати, коли обсяг живота буде збільшуватися.

Приємної та комфортної Вам вагітності!