За минулу добу незаконні збройні формування активізувалися по всій лінії фронту.

55 разів противник обстрілював позиції сил АТО.

На Донецькому напрямку ворог з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював наші укріплення в Майорську, Новгородському, Луганському, Авдіївці, Мар’їнці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. По наших позиціях неподалік Кірового та Первомайського було застосовано міномети.

На Маріупольському напрямку українські опорні пункти в районі Гнутового та Ломакіного бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 та 120 мм. По позиціях неподалік Ломакіного були також застосовані зенітна установка та протитанковий ракетний комплекс. Наші укріплення в Красногорівці противник обстріляв з мінометів калібру 82-мм.

За оперативними даними на територію так званої «ЛНР» прибули куратори з РФ. Разом з ними прибула група офіцерів ГШ РФ з метою перевірити системи оперативної та бойової підготовки незаконних збройних формувань.

В рамках заходів перевірки з метою демонстрації власного бойового вишколу, проросійськими бойовиками були обстріляні позиції Збройних Сил України в Трьохізбенці. Обстріл здійснювався з боку Красного Лиману із АГС, крупнокаліберних кулеметів и 82 мм мінометів (60 мін).

У Станиці Луганській також зафіксовані постріли з 120 мм міномету з боку Ніколаєвки. Цей «показовий виступ» відбувався з 19.00 до 20.00 години.

Слід зазначити, що дані обстріли були проведені навмисно, для демонстрації своїм кремлівським господарям готовності будь-якої миті продовжити ескалацію конфлікту на Донбасі, повідомили у прес-центрі АТО.