Відсьогодні, 21 січня, в Державному архіві Рівненської області розпочала свою роботу виставка «День соборності − свято українського єднання».

На ній представили копії документів, які зберігаються в центральних державних архівах України міст Києва та Львова. Вони розповідають про події 1917 – 1921 років, пов’язаних зі спробами встановлення політичної незалежності України.

Також на виставці можна переглянути два номери газети «Вісник» Ради Народних Міністрів Української Народної Республіки за 1918 рік. А ще – унікальні книжки з історії УНР, які виходили друком упродовж 1918 −1964 років як в Україні, так і за кордоном, і довгий час були на спецзберіганні.

Окрім цього, на виставці експонуються документи із спогадами Онисія Богуна, адміністративного старшини армії УНР, в яких описано події революції 1917 – 1921 років.

Відвідувачі матимуть змогу ознайомитися й зі слідчими справами польської поліції.

Зокрема, можна буде переглянути справи про вбивство у 1926 році неподалік Рівного Володимира Оскілка (1892-1926) – військового і громадського діяча часів УНР, отамана, генерал-хорунжого Армії УНР, командувача Північної групи військ Директорії. А ще – справи повітової поліції з нагляду за колишніми вояками УНР, про розслідування випадків збройних нападів у 1919 році петлюрівців на польські військові частини. Виставка діятиме впродовж місяця.