20 січня о 14.00 у комунальному закладі «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради відбудеться презентація виставки київського фотографа Андрія Котлярчука «Добровольці».

Експозиція представить знімки українських добровольців в портретному жанрі. Усі кадри зроблені на лінії оборони Маріуполя в грудні 2014 року. Під кожною світлиною – кодове ім'я бійця та його вислів про війну.

За словами Андрія Котлярчука, мета проекту – показати людям обличчя добровольців, які за покликом серця пішли на війну.

– Хай ця серія портретів буде пам’ятником бійцям, де документи епохи щільно переплітаються з художнім поглядом автора. Всі фотографії знімалися на плівку, камерою Роллейфлекс. Саме неповторна фактура чорно-білої плівки допомагає зануритися у світ, де все насправжки, у тім числі й смерть. Як доповнення, я записав багато вражень добровольців від навколишнього світу. Ці прості слова бійців зростаються зі світлинами невід’ємно. Гадаю, разом це і є актуальним українським мистецтвом, яке потрібне тут і зараз. Я дуже вдячний батальйону «Свята Марія» за можливість реалізувати цей проект, – розповідає Андрій Котлярчук.

Виставка діятиме з 20 січня по 7 лютого 2016 року.

Також, у рамках проекту «Рівне 2016. День за днем» відбудеться майстер-клас від автора на тему репортерської фотографії, на який запрошують представників ЗМІ, фотографів і небайдужих до фотографії. Більш детально: 097-116-4539 e-mail: kharvat@ukrfoto.org.

Про це повідомили у комунальному закладі «Рівне нський обласний краєзнавчий музей» Рівне нської обласної ради.