Працівники поліції Рівненщини, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху, вкотре застерігають підростаюче покоління про важливість дотримання «дорожньої грамоти» та закликають дорослих буди гідним прикладом у виконанні вимог ПДР.

Варто зауважити, що на сьогоднішній день стан дорожньо-транспортного травматизму на території Рівне нської області залишається досить складним. Особливого занепокоєння викликають автопригоди за участю підростаючого покоління, в результаті яких діти продовжують отримувати тілесні ушкодження, а в деяких випадках – травми несумісні із життям.

Наразі у школярів період зимових канікул. Саме тому хотілося б нагадати про те, що зимовий період – дуже небезпечний! У цей час рано темніє на вулиці і видимість на дорозі обмежена, крім того, погодні умови сприяють аварійності (дощ, сніг, ожеледиця).

Саме тому працівники поліції Рівне нщини нагадують підростаючому поколінню про декілька найпростіших правил поведінки на дорозі:

Будьте уважними, навіть коли йдете тротуаром, з двору може несподівано виїхати машина!

Йдучи тротуаром – тримайтеся правої сторони!

Не виходьте із-за транспорту, що стоїть! Дочекайтеся, поки він від’їде!

Не грайтеся поблизу дороги!

За містом йдіть тільки лівим узбіччям, назустріч руху транспорту!

Переходьте дорогу лише у встановлених місцях!

Не виходьте раптово на проїзну частину!

Дорослим на замітку:

- постійно нагадуйте про небезпеку, яка чатує на дітей під час ігор біля проїзної частини;

- санки, лижі, ковзани, ігри в сніжки – це чудово, але тільки у дворах;

- не забувайте про короткий світловий день та погану видимість. Збираючи дитину на вулицю подбайте, щоб на одязі малюка була присутня бодай одна яскрава деталь, або зафіксуйте на одязі світлоповертаючий елемент.

І пам’ятайте, найкраще навчання правил безпечної поведінки на дорозі – це Ваш власний приклад виконання вимог Правил дорожнього руху.

Повідомляє відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Рівне нській області.