Вже вкотре під час новорічно-різдвяних свят Рівненщину відвідують учні зі Сходу. В рамках акції «Зустрічаємо Різдво разом» школярі з Донбасу вперше побували в нашій області 2 роки тому.

Цьогоріч відсвяткувати Різдво приїхало десятеро учнів 5-11 класів з Маріупольської школи №33. П’ятеро з них, разом з вчителем школи та батьками, відвідують Рівне нщину вдруге.

Діти поселилися у Клеванській школі-інтернаті. Для них вже провели екскурсію обласним краєзнавчим музеєм та універсальною науковою бібліотекою.

pic

Школярі зустрілися із заступником голови облдержадміністрації Олександром Савчуком та начальником управління освіти і науки ОДА Григорієм Таргонським.

«Діти – це янголи миру, і їх місією є об’єднати Україну, - зазначив Олександр Савчук. - Дуже приємно, що школярі зі Сходу прагнуть долучитися до наших традицій та товаришувати з дітьми із Заходу країни».



pic

За словами Григорія Таргонського, мета візиту дітей - ознайомлення із багаторічними звичаями святкування Різдва Христового і відвідини культурних та історичних місць краю. В рамках гостин учні відвідають культурно-археологічний центр «Пересопниця», Свято-Михайлівський храм та зустрінуться із пластунами.

pic

Діти з Маріуполя заколядували для присутніх, за що отримали солодкі подарунки.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic