Як уникнути та зняти новорічне похмілля?

Перед тим, як сідати за стіл з безліччю закусок та алкогольних напоїв, випийте склянку молока - це сповільнить всмоктування алкоголю. Пам'ятайте, що найбільш важким похмілля буває після вживання витриманих напоїв: віскі, бренді, коньяку, а також шампанського та інших шипучих вин. Червоне вино теж може викликати сильний головний біль - це залежить від процесу обробки виноградної основи, яка використовується для виробництва таких вин.

Найменше ймовірність похмілля після вживання чистої горілки або джина з тоніком, а також білого вина.

Народні засоби проти похмілля. Як боротися з похміллям Алкоголь не діятиме надто сильно, якщо після застілля випити пару стаканів чистої води, навіть якщо пити не дуже хочеться. Вранці ви будете почувати себе набагато краще. Однак газовану воду не слід пити разом зі спиртним, а тим більше змішувати їх.

Змішувати різні алкогольні напої теж не можна. Не вживайте алкогольні напої з фарбниками і ароматизаторами, сивушними маслами. Взагалі про зміст токсинів в алкоголі говорить його колір: темні напої завжди викликають похмілля більшою мірою, ніж світлі.

Зрозуміло, що натщесерце пити не слід, інакше алкоголь вражає мозок практично миттєво. І звичайно, слід закушувати, щоб зменшити всмоктування спиртного. Правильна закуска допомагає нейтралізувати до 90% алкоголю. Горілку краще закушувати гарячою і жирною їжею, і ні в якому разі не холодними закусками. Гарячий картопля і квашена капуста теж уповільнюють всмоктування спиртного, а запиваючи алкогольні напої, можна знизити в шлунку концентрацію алкоголю.

Кількість закуски і напоїв, а також їх сумісність - не єдина причина виникнення похмілля. Якщо дотримуватися всіх цих правил, але при цьому перевищити свою норму - допустима межа, то похмілля не змусить себе чекати. Як дізнатися, скільки можна випити?

Приблизна норма - 1 грам етилового спирту на 1 кг ваги. Наприклад, якщо вага чоловіки - 80 кг, то йому можна випити не більше 250 мл горілки за весь вечір (а краще - трохи менше). Вина, відповідно, можна випити більше, однак знову ж таки слід пам'ятати про те, що змішувати напої не можна. Жінці завжди рекомендується в два рази менше алкоголю, ніж чоловікові, і при цьому слід враховувати особливості організму і стан здоров'я.

Не сидіть за столом, перекидаючи одну чарку за одною, інакше організм не зможе переробляти алкоголь. Частіше вставайте, виходьте на повітря, якщо є можливість; рухайтеся, танцюйте, спілкуйтеся. Якщо можна після застілля дістатися додому пішки, то зробіть це: так можна швидше вивести токсини з організму, і уникнути неприємних наслідків. Спати краще не менше 10-ти годин, або хоча б 8. Чим довше ви зможете проспати, тим швидше знімуться наслідки алкогольного сп'яніння.

Якщо все ж таки у вас не вийшло дотримати ці нескладні рекомендації, то вранці доведеться ліквідувати наслідки. Переробити алкоголь допоможе фруктовий сік: яблучний, апельсиновий, гранатовий, а також кілька чайних ложок меду.

Народні домашні рецепти від похмілля Не поспішайте ковтати аспірин, а спробуйте розжувати шматочок вербової кори - вона діє прекрасно. Кору можна вільно купити в аптеці, і ніякої шкоди здоров'ю при цьому не наносити. Справитися з похміллям допоможуть і інші народні засоби. Адже саме в Росії рецептів для зняття похмільного синдрому винайдено стільки, скільки в жодній країні світу. Використовуючи ці рецепти, можна допомогти організму прискорити розпад токсинів і швидше вивести їх.

Всім відомо, що російські «з похмілля» завжди пили квас, розсіл, сік квашеної капусти. Чому? Ці засоби допомагають відновити водно-сольовий баланс в організмі, порушений алкогольними токсинами.

Вивести токсини допомагають ромашковий і зелений чай, молоко з медом, кисляк. Якщо сильно болить голова, то можна заварити чай з розторопші плямистої, кульбаби, розмарину, м'яти перцевої. М'яту перцеву краще приготувати у вигляді настою, заливши на 30 хвилин 0,5 л окропу столову ложку трави. При сильному болі і погане самопочуття потрібно приймати по півсклянки настою через кожні 30 хвилин. Однак набагато краще до такого стану себе не доводити.

Можна випити солодкий чай з медом і лимоном, неміцний кава, гарячий курячий бульйон - тільки не з кубиків. Так ви почнете відновлювати роботу шлунку і кишечника і поліпшите кровообіг. Можна і поїсти, якщо звичайно, ви зможете це зробити - фрукти або овочевий салат. Кисломолочні продукти (кефір і ряжанка) теж допоможуть поліпшити самопочуття.

Окремо хочеться сказати про такий молочному продукті, як мацоні - цілющий напій і джерелі довголіття. Цей напій навчилися робити на Кавказі, і там він є необхідною частиною будь-якого застілля.

Мацоні відрізняється дуже високою харчовою цінністю: містить вітаміни, необхідні амінокислоти, біологічно активні речовини і корисні мікроорганізми. Гнильні процеси в кишечнику при його вживанні припиняються, а організм поступово приходить у норму. Можна сказати, що мацоні здатний замінити всі інші засоби, що використовуються для зняття похмільного синдрому.

На закінчення хочеться побажати: якщо вже ви іноді вживаєте алкоголь, то краще віддати перевагу келих хорошого вина в компанії друзів, у затишній обстановці. Неважливо, де: вдома, в ресторані, в гостях або на природі - нехай все буде красиво! І тоді вино буде корисним, а спогади - приємними.

Джерело: inmoment.ru