Рівненські суди відпускають злочинців на волю - таку заяву зробив головний міліціянт міста. Слова Григорій Зарічнюк підтверджує цифрами – каже - в обласному центрі на свободі майже п'ять сотень злісних забіяк. Котрі замість років ув'язнення за рішенням суду отримали умовні терміни.

Шоста година ранку. У міський відділ міліції звозять засуджених до умовних термінів. Міліціянти вирішили перевірити, хто і чим дихає. Усі ці люди могли бути за ґратами за грабежі, розбої та викрадення машин, але суд подарував їм свободу, умовну.

Умовний термін - шлях до чергового злочину - вважає головний міліціонер міста. Дмитра спіймали на крадіжці. Втім, теж, він певен - за ґрати не сяде.

Звинувачення щодо м"яких вироків - голова міського суду Петро Денисюк відкидає, мовляв, міліція нерідко ловить людей задля звітності. А доказів для сувОрішого покарання бракує. Звідси й умовні терміни. У Рівне нській прокуратурі мають зауваження і до суддів, і до міліції.

14 справ повернуто на доопрацювання міліціонерам – це вже недолік слідчих. Неякісні розслідування залишаються головною проблемою - погоджуються з судами у прокуратурі. В міліції виправдовуються - бракує і кадрів, і грОшей. Тим часом, на затримання одного злочинця витрачають щонайменше тисячу гривень. Чому суди не примушують відпущених на умовний термін відпрацювати хоча б ці державні гроші на громАдських роботах, збагнути не можуть.