Сьогодні у світі відзначають День ліворуких. За статистикою таких на Землі - майже половина. Утім побут та виробництво для робочої лівої руки аж ніяк не пристосовані. Інакшість шульгів у деяких країнах і досі сприймають як ваду. Натомість психологи ними не нахваляться - кажуть надто вже талановиті.

Шестирічний Ілля полюбляє малювати героїв комп'юрних ігор. Щоправда пензлика хлопчик тримає лівою рукою, і нічого особливого у цьому не вбачає.

Психологи наполягають, дитину не можна змушувати писати правою рукою, якщо від народження вона лівша. Адже це може призвести до нервових розладів у дитини і, навіть, до зупинення росту. Разом з тим лікарі розповідають, щульги, — зазвичай творчі особистості.

Одностайні з лікарями і освітяни. Кажуть, роки, коли ліворуких школярів змушували писати правою рукою, минули. Нині, навпаки, дітей заохочуть розвивати свої здібності.

Попри це психологи кажуть, праворукі почувають себе комфортніше у сучасному світі. Адже більшість приладів та інструментів пристосовані саме під них. Тим часом лікарі радять пам'ятати, ліворукість не хвороба, а вираз індивідуальності людини.