Для тіста: Вершкове масло – 150 грам Яйце куряче – 1 штука Борошно пшеничне в/с – 200 грам Цукор – 150 грам Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка Сіль – 1 щіпка

Для глазурі: Білок яйця – 1 штука Цукрова пудра – 250 грам Какао-порошок – 2 столових ложки Кондитерське посипання

Беремо 100 грам вершкового масла. Важливо, щоб інгредієнт повинен був холодним. Поділяємо його на дві частини – по 50 грам. Одну частину розтираємо в глибокій мисці з цукром за допомогою міксера. Нічого страшного, якщо під рукою не знайшлося електроприладу. Можна цей процес зробити завдяки ручному вінець або навіть виделки. Просто по часу це займе більше. Після – другу частину масла перетворюємо в вершкову рідина з допомогою мікрохвильової печі. Також можна розтопити масло на маленькому вогні газової або електроплити. У першому випадку – поміщаємо наше масло в спеціальну температуроустойчивую миску, бажано з кришечкою або накриваємо простий плоскою тарілкою. Розігріваємо в мікрохвильовці кілька хвилин, час від часу перевіряючи, як там поживає наш інгредієнт. Перегрівати масло не варто. У другому випадку – беремо маленьку каструлю і, постійно помішуючи ложкою, розтоплюємо вершкове масло. У будь-якому випадку наша тверда молочна суміш перетвориться у рідку масу, а це нам і потрібно. Отже, додаємо її в вершково-цукрову суміш і знову добре все перемішуємо.

Всі інгредієнти для тіста ми зібрали в одній ємності. Залишається передостанній крок – зробити тісто. Для цього з допомогою столової ложки замішуємо тісто в цій же ємності. Після – викладаємо тестову масу на обробну дошку або, якщо незручно, просто на кухонний стіл, присипавши попередньо його невеликою кількістю борошна. Починаємо місити тісто, надаючи йому форму. А щоб тісто не прилипало до рук, обробляємо їх соняшниковою олією. Тоді ви не тільки полегшите собі процес приготування печива, але і підживить вашу шкіру корисними речовинами і вітамінами. Відразу після замісу даємо тісту настоятися 30-40 хвилин.

На кухонному столі розкачуємо тісто з допомогою качалки. Товщина повинна вийти приблизно 4-5 міліметрів. Беремо спеціальні формочки. Тут вже на ваш розсуд. Можна робити печиво, починаючи з формочок-звіряток, і закінчуючи ялинками або різними новорічними героями дитячих казок. Головне – перш ніж різати тісто, формочки потрібно вмочати в борошно. Тоді вони не будуть приставати до тесту. Якщо під рукою не знайшлося спеціальних формочок, тоді просто беремо звичайний стакан будь-якого діаметру і робимо кругле печиво.

Деко застеляємо папером для випічки. Залишився шматочком вершкового масла добре змащуємо пергамент. Викладаємо наше новорічне печиво і злегка проколюємо виделкою. Завдяки цьому наша випічка не буде здуватися в процесі приготування. Ставимо деко в духовку при температурі 250°З чекаємо 7 хвилин. Рівно через це час дістаємо печиво. Випічка готова. Не хвилюйтеся, за цей період тісто встигне приготуватися, так як температура в духовці досить висока, а саме печиво досить тонке.

Глазур Відокремлюємо білок від жовтка відповідно в цю посуд. Додаємо в глибоку миску з білком цукрову пудру і з допомогою ручного віночка або міксера починаємо збивати наші інгредієнти. Отриману суміш поділяємо на дві частини. До першої – додаємо какао і знову починаємо заважати до утворення однорідної маси. Беремо спеціальну кондитерську кисть і починаємо «фарбувати» поверхня печива спочатку світлою, а потім темної глазур'ю.