У вівторок, 24 листопада, в Рівному відбудеться відкриття 12-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який на Рівненщині проводитиметься вже втретє. Після презентації відбудеться перший відкритий показ у рамках фестивалю. Присутні матимуть можливість переглянути кінострічку «Пост Майдан».

Мандрівний фестиваль Docudays UА є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА, який цьогоріч відбувся в Києві з 20 по 27 березня. На ХІІ Docudays UA були представлені 79 фільмів (38 із них конкурсні) із 36 країн світу.

В рамках Мандрівного фестивалю цього року в різних регіонах України демонструватимуться 40 документальних фільмів на тему прав людини від Docudays UА.

Автори стрічки «Пост Майдан» кілька тижнів стежать за чотирма людьми напередодні президентських виборів в Україні. Усі вони з різних куточків країни – Донецька, Криму, Ірпеня та Києва. Їх об'єднує те, що вони були поранені під час протестних акцій в Україні. Майдан втрачає свою актуальність, а чотири герої фільму намагаються вирішити особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни.

Режисер фільму Сергій Андрушко – журналіст, співзасновник Громадського телебачення, учасник руху «Стоп цензурі!», лауреат премії «Телетріумф» у номінації «Репортер». Також він є блогером інтернет-видання «Українська правда» та редактором документального альманаху «Відкритий доступ». Протягом багатьох років працював спеціальним кореспондентом на телеканалі СТБ.

У 2014 році Мандрівний фестиваль завітав до 245 міст, містечок та селищ 23 областей України та АР Крим. Побував він і на Рівне нщині . Фоторепортаж та інформацію про Мандрівний фестиваль Docudays UA в Рівне нській області в 2014 році можна переглянути тут.

Регіональним партнером фестивалю на Рівне нщині є РОГО «Комітет виборців України». Презентація розпочнеться о 14:30 у конференц-залі готелю «Мир» за адресою: м. Рівне , вул. Міцкевича, 32, 1 поверх. Показ фільму «Пост Майдан» відбудеться одразу після презентації.

Про це повідомили у інформаційному відділі РОГО КВУ.