Ніч в зоні відповідальні військ сектору «А» пройшла спокійно без провокаційних обстрілів. Відповідно до Мінських домовленостей 5 листопада в секторі «А» були відведені від лінії розмежування останні одиниці озброєння, які підлягали відведенню.

Керівництво сектора, без зривів та переносів виконало графік відведення військової техніки та озброєння на визначену домовленостями відстань.



pic

Продовжується зачистка території навколо складів боєприпасів поблизу м. Сватове від вибухонебезпечних предметів. Для розмінування від Збройних Сил України задіяні 14 груп розмінування (загальної чисельності 94 військовослужбовця), які займаються підйомом та знищенням вибухонебезпечних предметів.



pic

Тільки за вчорашній день інженерними підрозділами Збройних Сил України було піднято та знищено понад 2500 вибухонебезпечних предметів та зачищена ділянка місцевості близько 2,5 га. Всього з моменту ліквідації наслідків лиха військовими саперами було піднято та знищено понад 5000 вибухонебезпечних предметів та зачищена ділянка місцевості понад 39 га.



pic

Ведуться роботи безпосередньо на території складу щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів із залученням інженерної техніки.



pic

Про це повідомляє прес-офіцер сектора «А» підполковник Анатолій Прошин.