Дорогі рівнянки, якщо ви не можете жити без солодкого, не варто мучити себе і обходитися зовсім без десертів. Адже різні смаколики піднімають настрій та рятують від депресій. Тому ми підготували список ласощів, які дійсно не шкодять вашій фігурі.

Десерт номер один – фрукти та ягоди. В них безліч вітамінів, мінералів, органічних кислот, ефірних масел, клітковини та інших корисних речовин, необхідних для здоров'я та краси. Звичайно, краще їх вживати у свіжому вигляді, а також готуючи з них десертні супи та салати, соки, морси, смузі та коктейлі, бажано без додавання цукру і жирних молочних продуктів. Хоча корисні властивості ягід і фруктів зберігає і домашнє варення-п'ятихвилинка, але краще протирати їх з цукром без варіння, заморожувати або сушити. А із заморожених фруктів та ягід виходять суперові смузі та коктейлі.

pic

Десерт номер два - халва. Вона не тільки смачна, але й підживлює організм. Вітаміни А, Е, F і групи В в складі халви добре впливають на стан шкіри, а також зміцнюють серцево-судинну систему. Не секрет, що халву здавна використовують і в косметичних цілях. Наприклад, маска з халви ефективно допомагає зволоженню шкіри.

pic

Десерт номер три - зефір. Якщо з'їдати одну зефіринку в день, шкоди організму точно не буде. Зате в зефірі є фосфор, залізо і білок, який є будівельним матеріалом для м'язової тканини людини.

pic

Десерт номер чотири - цукати. Натуральний продукт, в якому міститься багато цінних вітамінів-антиоксидантів: бета-каротину та аскорбінової кислоти. Цукати покращують пам'ять, допомагають краще зосереджуватися, знімають втому і тримають нерви під контролем. При цьому вони корисні і низькокалорійні.

pic

Десерт номер п`ять - чорний шоколад. Перш за все, до смаку гіркого шоколаду потрібно звикнути, щоб оцінити його. Чорний шоколад зміцнює кровоносні судини і позбавляє від депресії. Шоколад багатий на кальцій, який, як відомо, потрібний для міцних кісток. Таніни, що містяться в солодощах, мають антибактеріальні властивості і перешкоджають утворенню зубного нальоту, а фтор зміцнює зубну емаль. Крім вживання всередину шоколад може принести нам користь і в якості масок або обгортань.

pic

І пам'ятайте, відмовитися назавжди потрібно від тортів, печива, пирогів та іншої висококалорійної випічки. Не варто переїдати. Від однієї цукерки ви не погладшаєте, а від десяти обов'язково станете пампушкою.