Сьогодні, 31 жовтня, рівненський "Верес" зіграє з командою "Інгулець" з смт Петрове.

Футбольний клуб «Інгулець» із селища міського типу Петрово Кіровоградської області було засновано у 2013-му році під назвою «Агрофірма П’ятихатська». Тоді команда представляла село Володимирівка Петрівського району області. Головний спонсор і засновник клубу, що зрозуміло з назви, одна із найбільших аграрних компаній Кіровоградщини – «Агрофірма П’ятихатська», а також її президент Олександр Поворознюк.

Клуб наразі є своєрідним зразком логічного і поступового будівництва серйозної футбольної структури практично з нуля.

В першому ж сезоні «Агрофірма П’ятихатська» стала срібним призером чемпіонату Кіровоградської області. Згодом, у 2014-му розпочалося будівництво стадіону у райцентрі Петрове, а також двох полів зі штучним покриттям у селі Володимирівка для тренувань та занять дитячо-юнацьких команд.

У тому ж році команда стає чемпіоном Кіровоградщини, виграє Кубок області та стартує в аматорських турнірах Всеукраїнського рівня. У чемпіонаті України серед аматорських колективів «Агрофірма П’ятихатська» впевнено виграла перший груповий етап, здобувши чотири перемоги у шести поєдинках.

У фінальному груповому раунді команда з Володимирівки також фінішувала першою. «Агрофірма П’ятихатська» обіграла «Буревісник» із сусіднього Петрового – 3:1, оржівський «ОДЕК» - 1:0 та зіграла внічию із «Зорею» з Черкащини – 1:1, завоювавши право участі у фінальній грі чемпіонату.

17-го жовтня минулого року у Вінниці «Агрофірма П’ятихатська» зустрілася у фіналі чемпіонату України серед аматорів із «Рухом» з Винників. Долю матчу вирішив один гол. Його забив нападник львів’ян Олег Шептицький. Команді з Кіровоградщини дісталися срібні медалі.

Паралельно із чемпіонатом, «Агрофірма П’ятихатська» виступала у Кубку України серед аматорів. І у цьому турнірі - не мала собі рівних. На попередньому етапі команда Олександра Поворознюка обіграла київський «Арсенал» - 2:0 та 0:1, потім миколаївське «Торпедо» - 6:2 та 7:1. У чвертьфіналі «аграрії» не помітили «Зорю» із Черкаської області – 3:0, 2:3. У півфіналі турніру «Агрофірма П’ятихатська» зустрілася із «Миром» з Горностаївки і перемогла за сумою двох поєдинків – 0:0 та 1:0. А у фіналі команда з Кіровоградщини двічі обіграла «Демню» - 1:0 та 2:1, вперше в історії завоювавши почесний трофей.

У лютому 2015-го «Агрофірма П’ятихатська» була перейменована на футбольний клуб «Інгулець». Тоді ж клуб переїхав на новий стадіон у Петровому. Однойменна арена, до слова, є однією із найсучасніших спортивних споруд у Другій лізі. Стадіон «Інгулець» має систему поливу футбольного поля, електронне табло, VIP-ложу, конференц-зал. Трибуни арени вміщають 1720 глядачів.

У нинішньому сезоні «Інгулець» вперше у своїй історії стартував у турнірі професіоналів – Другій лізі чемпіонату України, а також у Кубку України.

У Кубку клуб із Кіровоградщини навіть зумів подолати перший етап, обігравши у додатковий час аматорську «Демню» - 2:1. В 1/16 розіграшу змагань до Петрового приїхала луцька «Волинь» і перемогла «Інгулець» - 2:0.

В той же час, у чемпіонаті Другої ліги «Інгулець» одразу потрапив до когорти лідерів, здобувши чотири перемоги у чотирьох стартових поєдинках. У другому турі команда з Петрового на власному полі впевнено обіграла і рівненський «Верес» - 3:1. У складі господарів відзначалися Віталій Колесніков, Олександр Мішуренко та Ілля Ходуля. Єдиний гол рівнян у тому матчі забив Олександр Лакуста.

Щоправда, пізніше справи в «Інгульця» пішли гірше. У наступних десяти матчах команда виграла лише тричі, зазнавши двох поразок.

У складі «Інгульця» нині виступає чимало досвідчених футболістів, які пограли і за клуби Першої ліги. Серед них – Денис Бобров (екс-футболіст першолігових «Титана» та «Миколаєва), Андрій Голуб, Юрій Перін та Ілля Ходуля (всі - «Гірник» Кривий Ріг). Кращий бомбардир команди у нинішньому сезоні – Віталій Колесніков. У тринадцяти поєдинках він відзначився у воротах суперників шість разів.

Тринадцять поєдинків за «Інгулець» у нинішньому сезоні провів і Микола Коляда. У сезоні 2009-2010 цей футболіст провів чотири поєдинки за рівненський «Верес» у чемпіонаті Другої ліги та Кубку України. А ще минулого року Микола Коляда виступав у складі оржівського «ОДЕКа».

До Рівного «Інгулець» завітав у якості четвертої команди ліги. Втім, завдання на сезон перед футболістами стоїть одне – виграти Другу лігу. Тож заключний матч року на рівненському «Авангарді» обіцяє бути безкомпромісним.

Історія протистоянь: НК «Верес» - ФК «Інгулець» - 1 матч: +0, =0, -1. Різниця м’ячів: 1:3. На полі НК «Верес» команди жодного разу не зустрічалися.

Про це повідомила Інформаційна служба НК "Верес".