Багато свят, що прийшли до нас з-за кордону, вже стали частиною нашого життя і активно відзначаються щороку. Хеловін одне з таких свят. Спочатку на Хеловін, так як це час збирання врожаю, готували солодощі з сезонних овочів - яблук і гарбузи. В наш час для вечірки на Хеловін стали готувати різноманітні "страшні" закуски, печиво, торти, десерти і навіть "страшні" напої. Ми вирішили підібрати найцікавіші рецепти.



pic

ФАРШИРОВАНІ ЯЙЦЯ "ЧОРНА ВДОВА"

Інгредієнти:

3 яйця
1 цибулина
20 г вершкового масла
чорний перець за смаком
6 маслин
1 ст. л. майонезу
сіль за смаком

Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на розігрітій сковороді на вершковому маслі до рум'яного кольору. Відварюємо яйця, чистимо і розрізаємо навпіл. Дістаємо жовток, розминаємо його виделкою разом з майонезом, перцем і сіллю. Змішуємо з цибулею. Наповнюємо яєчні білки. Кожну маслину ріжемо навпіл. Одну половинку викладаємо на кожне яйце – це "тіло" павука, другу розрізаємо на смужки, які розкладаємо навколо "тіла", імітуючи лапи.

pic

ПЕЧИВО-СКЕЛЕТ

Інгредієнти:

200 г борошна
1 ч. ложка ванільного цукру
0,5 ч. ложки розпушувача
100 г масла
1 яйце
100 г цукру

Перемішайте борошно з розпушувачем, ванільним і простим цукром. Додайте яйце, розм'якшене масло. Замісіть тісто і приберіть його в холодильник на 30 хвилин. Розкачайте тісто, формочкою виріжте фігурки і випікайте при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин. Коли печиво охолоне, намалюйте на ньому білим цукровим олівцем лінії скелета.

pic

ПІСОЧНЕ ПЕЧИВО "ПАЛЬЦІ ВАМПІРА"

Інгредієнти:

150 г вершкового масла
150 г цукру
2 яйця
350 г борошна
мигдальні горіхи
50 г варення або джему червоного кольору (за бажанням)
1/3 ч. л. солі

Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, 1 яйцем і ще одним білком, додаємо сіль і борошно, замішуємо м'яке, не липке тісто. Прибираємо на півгодини в холодильник, після чого дістаємо, ділимо на невеликі шматочки однакового розміру. Надаємо "ковбаскам" форму пальця. Викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин.

pic

До речі, такі пальчики можуть стати елементом торта “Зомбі нападають”.

"ПІЦА-ПРИВИД"

Інгредієнти:

томатний соус
100 г салямі
4 печериці
моцарелла
маслини
оливкова олія

Надати тісту форму. Змастити деко олією. Викласти на нього тісто, а зверху на одну піцу (або на кілька маленьких) намазати томатний соус, додати салямі і гриби в один шар. Зверху зробити смужки з тіста, які зобразять павутину або пов'язки. Відправити в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. Вийняти піцу, а поки вона стигне, зробити очі з моцарелли і маслин.

pic

"СТРАШНІ" НАПОЇ

Для початку можна обіграти склянки чи бокали для ваших напоїв. Наклейте елементи обличчя і ось ви вже п'єте з "ліхтаря Джека".

pic

"Кривавий" келих

Просто змочіть кромку бокала у сиропі чи варенні з полуниці, малини, вишні.

pic

"Хеловінський" лід

У латексну рукавичку налийте воду та заморозьте. Коли вона повністю замерзне, облийте гарячою водою щоб легко дістати "руку". Такий лід можна покласти в посуд з напоєм. Або ж заморозьте окремо "пальці" в латексних наперстках. "Заморожені" пальці можна класти в окремі келихи. Також замість звичайної води можна заморозити сік червоного кольору. Головне, не бійтесь експериментувати і - Веселого вам "страшного" Хеловіну! :)