Ніч у зоні проведення АТО пройшла без порушень Мінських домовленостей.

Вчора ввечері неподалік міста Сватове Луганської області, на території військової частини, поблизу складу, де зберігаються боєприпаси, виникла пожежа.

На даний час на місці події працює комісія Генерального штабу ЗС України, а також представники штабу АТО для з’ясування причин і обставин, які призвели до загорання та вживаються усі необхідні заходи щодо локалізації пожежі, пише прес-центр АТО.

За інформацією ТСН, у Луганській військово-цивільній адміністрації повідомили останні подробиці щодо ситуації у місті Сватове на Луганщині, де 29 жовтня сталася пожежа на складі боєприпасів.

За наявною на 6 ранку інформацією, вибухи стали лунати рідше. Якщо опівночі їхня періодичність становила один вибух на 10 хвилин, то зараз один - на годину.

Наразі відомо про одну жертву розриву снаряду – жінка 1966 року народження загинула від розриву снаряду. Отримали осколкові поранення четверо військовослужбовців. Натомість 29 жовтня у ДСНС повідомляли про двох загиблих і чотирьох поранених.

Через вибухи боєприпасів пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, шість чотирьохповерхівок та 20 триповерхових будинків. У результаті розльоту боєприпасів спалахнули локальні пожежі, які вдалося загасити. Вживаються заходи аби локалізувати пожежу на арсеналі.

У місті працює оперативний штаб з представників Міноборони, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування. Заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко повідомив, о у місті тимчасово обмежили пересування.

"Рішенням штабу для забезпечення безпеки та здоров'я громадян у м. Сватове тимчасово обмежене пересування. З міста евакуйовано пацієнтів Сватівської районної лікарні, будинок пристарілих та школу-інтернат. Також вивезено понад 200 мешканців міста, ще близько 500 мешканців залишили територію населеного пункту на приватному автотранспорті", - йдеться у повідомленні ВЦА.

Наразі мінери та вибухотехніки здійснюють розмінування та вивезення спеціалізованим автотранспортом боєприпасів, які не розірвалися. На місці працює комісія Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.