У п’ятницю, 23 жовтня, в селі Хотин, що на Радивилівщині, урочисто відкриють пам’ятний знак українському археологу, досліднику Берестецької битви Ігорю Свєшнікову. Меморіал встановили на місці садиби, де проживала родина науковця.

Потому на фасаді місцевої школи, яка носить ім’я відомого дослідника, відкриють та освятять меморіальну дошку.

Нагадаємо, 100-річчя з дня народження видатного українського археолога Ігоря Свєшнікова відзначається в Україні на державному рівні.

Захід розпочнеться о 12 годині, повідомили на сайті РОДА.

Ігор Свєшніков народився в Києві у дворянській сім'ї. У 1921 родина переїхала в село Хотин Дубенського повіту Волинського воєводства (нині Радивилівський район Рівне нської області), де Ігор провів дитячі роки. Археологічні розвідки він розпочав у 1938 році. Перші його розкопки проходили на Рівне нщині , зокрема, у селах теперішнього Радивилівського та Володимирецького районів.

У 1970 році він очолив експедицію Рівне нського краєзнавчого музею, розпочавши розкопки місця козацької битви, що відбулася у 1651 році на території теперішнього Радивилівського району.

Предмети колекції, що сформувалась завдячуючи плідній роботі експедиції Рівне нського краєзнавчого музею під керівництвом Ігоря Свєшнікова, демонструвались на виставках у Ванкувері та музеях Кракова, Луцька, Острога, Нетішина, Костополя.