День, 18 жовтня у зоні проведення АТО пройшов без порушень Мінських домовленостей.

Як повідомили у прес-центрі АТО, користуючись затишшям, військові не лише облаштовують свої позиції, але всебічно допомагають цивільному населенню. Зокрема, група цивільного військового співробітництва відвідала Маріупольський дитячий будинок “Центр опіки”. Було організовано виступ лялькового театру та передано велику кількість гуманітарної допомоги від киян. Серед іншого, діти отримали зимове взуття, куртки, штани, канцелярське приладдя, медикаменти та багато іншого.

Представники Місії ОБСЄ завершують верифікацію відведеного українськими військовими озброєння, як це передбачено Мінськими домовленостями, після чого розпочнеться наступний етап відведення.

Українські військові, відповідно до Мінських домовленостей, завершують підготовку озброєння, передбаченого до відведення від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів. Другий етап повинен розпочатися вже завтра, і відведення озброєння має проводитися обома сторонами синхронно. То ж залишається дочекатися готовності до таких самих дій нашого противника.