В наш час все більше людей замислюється про користь продуктів. Прагнучи схуднути, кожен з нас підраховує калорії та хоче споживати продукти з негативними калоріями, які спалюють жири.

Звичайно, чутки про негативну калорійність деяких продуктів народилися не на порожньому місці. Адже, як ви знаєте, всі процеси, які протікають в нашому організмі, вимагають втрати енергії, простіше кажучи, втрати калорій. Таким чином, для того, щоб переварити спожити їжу, ви неминуче витратите якусь кількість спожитих калорій.

pic До "супер" списку потрапили: яблука, капуста, селера, грейпфрут, цибуля, буряк, спаржа, брокколі, огірки, кавун, шпинат, лимон, цукіні, диня, кольорова капуста, часник, ананас, мандарини, манго, малина, полуниця, журавлина, апельсини, моркву, перець чилі, папайя, редис, крес-салат, а з напоїв - зелений чай.

pic Так звані прихильники схуднення стверджують, що за допомогою продуктів з негативною калорійністю можна вільно та безконтрольно поїдати все, що душі завгодно. Варто зазначити, що вони помиляються, адже продукти з негативною калорійністю не можуть нейтралізувати калорії, отримані при поїданні торта або чіпсів. Але, якщо харчуватися правильно, не забуваючи про білки, вуглеводи, жири, і при цьому вживати вищенаведені продукти, поєднуючи їх з фізичним навантаженням, можна нормалізувати вагу без відчуття голоду.

pic Пам'ятайте, що іноді те, що ми їмо, так само важливо, як і те, скільки ми їмо. Наведемо приклад продуктів, які дійсно спалюють жир: зелений чай, пекучий перець чилі, кориця, овочі, цільні зерна, горішки, білок, несолодкі фрукти, риба, молоко.