Ще з давніх-давен всі знають, що сон дуже важливий для організму. Саме під час сну організм людини активно відновлюється. Адже сон - це невід’ємний компонент, найкраща окраса вашого організму.

Перш за все, важливим є сам режим сну. Його можна назвати продуктивним в тому випадку, якщо він віднімає мінімальну кількість часу доби, одночасно забезпечуючи організм повноцінним відпочинком. Адже не дарма всі відомі красуні та високопоставлені особи у всі часи надавали особливого значення здоровому сну. Наприклад, Софі Лорен, вважає, що для того, щоб жінка добре виглядала, дуже важливо висипатися, а також лягати спати ввечері в один і той же час. Варто зазначити, що здоровий сон оберігає від зайвої ваги, сприяє кар'єрному зростанню і є ключовим секретом довголіття.

pic Крім того, щоб сон був повноцінним потрібно дотримуватися певних правил:

1. На вихідні вставайте вранці так само, як і у робочі дні. Регулярно лягайте в один і той же час.

2. Ваш сон повинен бути стабільним. Краще спати 6 годин безперервно, ніж 8 годин неспокійно. Не дозволяйте собі лежати в ліжку, після того, як прокинулися. Не зловживайте денним сном, це може призвести до безсоння.

3. За кілька годин до сну не треба пити каву і чай. Не робіть стресу для організму. Не займайтеся фізичними вправами перед сном.

4. Створіть комфортну атмосферу в кімнаті, де ви спите. Зручне ліжко і приємна постіль - сприяють хорошому сну. Спати краще в нічній сорочці з натурального матеріалу, а коли холодно, краще накритися ковдрою. Приберіть з кімнати, де спите, всі предмети побуту, які створюють шум.

pic

Ці правила досить прості, почніть їх впроваджувати найближчим часом і вже через тиждень ви відчуєте результат!