Доведено, що всілякі дієти шкідливі для організму людини. В наш час в інтернет-просторі слово "детокс" зустрічається набагато частіше звичного для всіх слова "дієта". В свою чергу, детокс - це метод очищення організму від шкідливих речовин за допомогою певних свіжих продуктів, що сприяють швидкому процесу детоксикації. Іншими словами детокс - це здорова дієта.

Так звана детокс-дієта допомагає очистити весь організм (шкіру, волосся, нігті) від всіляких шкідливостей, і без косметологічних процедур. Великої популярності набули спеціальні детокс-програми: готові смузі, які очищають організм від токсинів та шлаків. Кожного дня ви приймаєте нову порцію смачних і корисних соків. Рекомендовані продукти під час детокс-дієти: броколі, яблука, буряк, спаржа, гранат, чорнослив, виноград, морська капуста.

pic Зазвичай детокс-дієта триває від 3 до 5 днів, але термін може бути і дещо збільшений, в залежності від вашого самопочуття. Однак не більше 10 днів. Цей термін вважається максимальним для оздоровчої детокс-дієти.

pic Перш за все, організм очиститься від токсинів та навіть відбудеться відновлення кровообігу. Але перш ніж до неї приступити, важливо пройти фазу підготовки, яка займає не менше трьох-чотирьох тижнів. В цей період не можна їсти жирної, важкої та шкідливої їжі.

pic Детокс-меню на три дні:

1
Сніданок
Сік з моркви і яблука
Чашка кави без кофеїну або чашка зеленого чаю
Обід
Яблуко або апельсин
Овочевий салат
Коричневий рис або гречка з овочевим бульйоном
Перекус
Жменя горіхів
Вечеря
200 г овочів гриль або на пару
50 г тофу або 100 г білої риби гриль
Напої
Мінеральна вода з яблучним оцтом (3 ст. ложки на літр). Пити маленькими ковтками протягом дня, чергуючи з відваром з кульбаби.
Соки з овочів і фруктів.

2
Сніданок
Мюслі з кефіром
Обід
Капустяний суп (500 мл)
Овочі на пару
Яблучне пюре
Перекус
М'ятний чай
1 курага і кілька горіхів мигдалю
Вечеря
Капустяний суп (500 мл)
Артишок або цикорій на пару з лимонним соком або обсмажені на оливковій олії печериці (150 г)
Натуральний йогурт, мандарин або апельсин
Перед сном
Відвар з лимона

3
До раціону можна додати 100 г білого курячого м'яса або нежирної риби (сайра, тріска, морський язик), але продовжувати у тому ж ритмі.