В учасників АТО та їхніх сімей є чимало проблем, які самотужки вирішити доволі складно. На базі Рівненської ОДА відкрили єдиний центр допомоги військовим АТО та їхнім рідним, звернутись до якого можна буде і особисто, і за телефоном "гарячої лінії".

Як розповів заступник голови ОДА Олександр Савчук, Рівне нською ОДА видано розпорядження голови і зобов'язано всі структурні підрозділи, всі управління ОДА, районні держадміністрації, територіальні органи сприяти роботі центру. надавати всебічну допомогу та інформацію. тісно співпрацю. Не всі демобілізовані учасники АТО і не завжди можуть зателефонувати чи прийти в адміністрацію. Іноді цьому є психологічні причини. Поява центру дасть змогу оперативно надавати допомогу військовим, які захищали Україну від зовнішнього ворога.

Центр активно співпрацюватиме з волонтерами та громадськими організаціями чи об'єднаннями, які також опікуються проблемами демобілізованих. До цього центру будуть залучати і всіх тих, хто виявить бажання допомагати учасникам АТО.

Валентин Пахолюк, який очолить Центр допомоги, є членом обласної спілки учасників АТО. Він розповів, що для спілки фактично нічого не зміниться - центр і надалі проводитиме роботу, яку виконували до цього. "Ми піднімаємо планку тієї вертикалі, за якою працювали, і можемо більш оперативно вирішувати питання".

Центр допомоги учасникам АТО працюватиме за такими напрямками: отримання медичної допомоги, соціальних пільг, земельних ділянок, працевлаштування та психологічної адаптації.

Працюватиме Центр у приміщенні Рівне нської ОДА. Згодом запрацює сайт Центру та телефон "гарячої лінії". Поки що учасники АТО та їхні сім'ї можуть зателефонувати за номером 068-285-35-98 - особистий номер керівника центру Пахолюка Валентина Олександровича.

За словами Валентина Пахолюка, найчастіше бійці АТО звертаються з питань видачі земельних ділянок, посвідчень учасника бойових дій. Окрім цього часто звертаються і самі сім'ї учасників антитерористичної операції. Іноді військові звертаються з питань не лише особистих, а й сімейних.

Вже і понеділок запланована перша нарада з керівництвом центру допомоги щодо працевлаштування бійців АТО.



pic

Довідково. Пахолюк Валентин Олександрович народився 26 листопада 1968 року. Родом із села Уїздці Здолбунівського району. З липня 2014 року виконував завдання в зоні АТО у складі батальйону "Горинь" на посаді офіцера-психолога, демобілізований, капітан запасу. Отримав статус учасника бойових дій. Зараз займається громадською діяльністю, член обласної організації ветеранів АТО Рівне нщини, заступник голови громадського формування "Територіальна оборона Рівне нщини "ВАРТА".