Майбутні матусі і їх люблячі родичі завжди згадають хоч яку-небудь прикмету, пов'язану з вагітністю, але мало хто зможе пояснити, чому в такому цікавому положенні не можна стригтися, фотографуватися або в'язати...

Походження більшості прикмет і забобонів на тему очікування малюка втрачається далеко в минулому, але всі вони були покликані убезпечити жінку та її дитя.

Навіть якщо жінка до вагітності не відрізняється особливою марновірністю, під час очікування малюка вона стає більш чутливою до подібних речей. Щоб визначитися, вірити чи не вірити прикметам, потрібно знати, на чому вони засновані. Як же в них не заплутатися?

Не можна шити і в'язати, щоб не «зашити» дитині вхід в цей світ

У багатьох жінок саме під час вагітності з'являється і час, і бажання цими справами зайнятися. Чи варто позбавляти себе (а значить, і майбутню дитину) позитивних емоцій? Звичайно, ні! Тим більше що існує інше повір'я: якщо майбутня мама в'яже щось для малюка, вона споруджує для нього невидимий, але міцний захист від лихого ока. Погодьтеся, що в це повірити набагато приємніше.

Не можна готувати придане маляті заздалегідь, інакше зі ще не народженою дитиною щось станеться

Звичайно, якщо, купивши милі повзунки для крихітки, ви станете мучити себе сумнівами і побоюваннями, то краще обмежитися складанням списку потрібних речей. Але якщо покупка не принесе вам нічого, крім задоволення, не думайте від неї відмовитися!



pic

Не можна стригтися, тому що можна вкоротити життя майбутнього малюка.

У багатьох перукарнях навіть відмовляються обслуговувати вагітних, радячи їм зайти після пологів. Але якщо ви звикли до стрижки, без якої відчуваєте себе некомфортно, і відросле волосся вам сильно заважає, безумовно, потрібно підстригтися! А ось з фарбуванням волосся краще почекати.

Не можна говорити про вагітність, поки живіт не стане помітний, щоб захистити жінку від лихого ока

Але іноді виходить так, що, поставивши оточуючих до відома про своє становище, ви можете розраховувати на більш дбайливе ставлення до себе.

Прикмет та забобон існує безліч, деякі з них раціональні і зрозумілі, а деякі - абстрактні і навіть магічні. Яким вірити, а на які не звертати уваги - кожен визначає для себе сам. Але якщо жінка вибрала якісь прикмети і дотримується їх неухильно, не заважайте їй. Адже у період вагітності жінка надзвичайно ранима. А головне ж, щоб вона себе почувала добре і дитина була здорова.