Про шкоду аборту говорять багато і голосно. Кожна з вас знає, що абортів потрібно уникати всіма можливими способами. Але, незважаючи на всі попередження, кількість офіційних абортів катастрофічно зростає, а про кримінальні навіть думати страшно!

Чи знаєте ви, що в нашій країні тільки 2% жінок у віці до 40 років не зробили жодного аборту. Разом з кількістю абортів в арифметичній прогресії збільшується кількість безплідних подружніх пар. Наша недбалість по відношенню до себе; наша одвічна, незрозуміла надія на "авось" навіть не дає нам можливості усвідомити, що ж ми творимо!

Жінка, що йде на аборт, не замислюється про те, що можливо назавжди позбавляє себе щасливої можливості стати матір'ю ... І не треба сподіватися на чудо сучасної науки, яке дозволяє зачаття в пробірці.

Подумайте, яку ціну Ви заплатите? Мова не йде про матеріальну сторону питання: за статистикою, лише 15% всіх штучно запліднених жінок можуть виносити і народити дитину. При чому не кожній вдається зробити це з першого разу. Низка порожніх спроб запліднення, викидні, біль, розпач, сили, час ... Є те, що набагато дорожче грошей!

Штучний аборт

Звичайно ж, бувають причини, за якими аборт є єдиним виходом із ситуації, що склалася. У кожної жінки ці причини свої. Але якщо ви все таки зважилися зробити аборт, то необхідно зробити це з максимальною акуратністю. Щоб не завдати шкоди своєму організму. Аборти роблять в будь-якій гінекологічній лікарні, що має свій абортарій. Щоб перервати небажану вагітність необхідно мати спеціальні аналізи (гінекологічний мазок, RW і ВІЛ), а так само направлення лікаря, який оглянув вас, підтвердив наявність вагітності, встановив її термін і, з урахуванням всіх вище перелічених умов, порекомендував підходящий спосіб аборту.

Існують наступні способи штучного переривання вагітності:

медикаментозний аборт (на терміні від 0 до 8 тижнів); міні - аборт (на терміні до 5 тижнів); медичний аборт (на терміні від 6 до 12 тижнів).

УВАГА !!! Ніколи не намагайтеся самостійно позбутися небажаної вагітності. Цілком імовірно, що за допомогою різних механічних, теплових або хімічних способів вам і вдасться спровокувати викидень, але якою ціною? І де гарантія, що цей викидень не стався би сам собою, без вашої допомоги? Адже здорова жінка, що виношує здоровий плід, не зможе так просто позбутися від нього ..

Запобіжні заходи після аборту

Після аборту (будь то медикаментозний, міні- або медичний аборт), а так само після викидня, щоб уникнути серйозних ускладнень, жінка повинна строго дотримуватися певних правил:

У перші два тижні після аборту слід виключити будь-які фізичні навантаження. Протягом трьох тижнів забороняється статеве життя. Так як під час занять сексом ви можете занести інфекцію в матку, яка після аборту по суті справи є однією великою відкритою раною. Для того щоб скорочення матки проходило нормально, важливо стежити за своєчасним випорожненням кишківника і сечового міхура.

Необхідно стежити за загальним станом здоров'я, щодня вимірювати температуру тіла і уникати переохолодження. При погіршенні самопочуття, появі кров'яних виділень і болів внизу живота, необхідно терміново звернутися до лікаря.

Приділяти особливу увагу гігієні статевих органів. Митися два рази в день теплою кип'яченою водою із слабким (рожевим) розчином марганцівки. Як можна частіше міняти нижню білизну, оскільки шийка матки залишається відкритою, що створює небезпеку проникнення в матку хвороботворних мікробів і розвитку запальних явищ. Перші два тижні рекомендується митися тільки під душем. Спринцювання, купання в басейні, річці або морі - строго протипоказані!

Терміни менструації після аборту ті ж, що і до нього. При її затримці або ранішому настанні рекомендується звернутися до лікаря. Статеве життя можна починати тільки після настання менструації. І обов'язково подбайте про контрацепцію!

Наслідки аборту

Шкода від переривання вагітності воістину згубна! Організм жінки відчуває шок, тому що всі органи і системи, які налаштувалися на розвиток ембріона, після його видалення відчувають "розгубленість". Настає дисбаланс гормональної, імунної, нирково-печінкової функцій, регуляції артеріального тиску, об'єму циркулюючої крові. Жінка стає дратівливою, погіршується сон, підвищується стомлюваність.

Тобто виникає "ідеальний стан" для проникнення будь-якої інфекції, провокуючий розвиток інфекційних і запальних захворювань. Результатом запалення придатків матки найчастіше стає непрохідність маткових труб. У такій ситуації жінка не застрахована від позаматкової вагітності або безпліддя. Порушення функції яєчників внаслідок аборту може стати хронічним і так само призвести до безпліддя.

Крім цього, сліпе вишкрібання слизової матки при медичному аборті часто призводить до мікротравм: виникають стоншені ділянки, недостатньо насичуються кров'ю, утворюються рубці. Всі ці зміни порушують нормальне живлення зародка під час наступної вагітності. Звідси вади розвитку, викидні або передчасні пологи.

У розвинених країнах жінки, які зазнали аборту, проходять курс психологічної реабілітації. Так як речовини, призначені для розвитку ембріона, після його умертвіння все ще виробляються організмом і згубно впливають на нервову систему жінки. Розвивається так званий "синдром переживання аборту".

Ви самі бачите, що шкода перенесеного аборту непорівнянна з тими незначними побічними явищами, викликаними застосуванням контрацептивів. Зробіть все, щоб уникнути узаконеного дітовбивства! Адже цей маленький, безпомічний «комочок» нового життя, який приречений на загибель, не в змозі захистити себе. І він - не в чому не винуватий, платитиме за наші помилки ...