Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій продовжують допомагати родинам вимушених переселенців, які переїздять на Рівненщину з районів проведення антитерористичної операції.

Так, 02 вересня співробітники Головного управління ДСНС зустріли на залізничному вокзалі міста Рівне дві сім’ї (2 жінки та 5 дітей), які залишили свої оселі в місті Красний Луч Луганської області та приїхали на Рівне нщину в пошуках більш сприятливих умов для життя.

Рятувальники допомогли людям зійти з потяга та супроводили їх з особистими речами до кімнати відпочинку на залізничному вокзалі. З громадянами поспілкувався психолог Служби порятунку та надав їм необхідну моральну допомогу. Також приїжджим роз’яснили порядок оформлення першочергових необхідних документів, надали координати центру зайнятості та департаменту соціального захисту населення. Завтра, після відновлення сил, що забрала тривала подорож, співробітники ДСНС забезпечать переїзд родин до завчасно підготовленого місця проживання в селі Світанок Корецького району.

Довідково: на сьогоднішній день у Рівне нській області організовано проживання 3 484 вимушених переселенців з АР Крим та районів проведення АТО, з яких 975 дітей і 946 інвалідів та осіб похилого віку.

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області нагадує, що обласний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції, продовжує приймати звернення від людей, які вирішили залишити райони проведення АТО. Телефони «гарячої» лінії «101», 0 800 500 078, 63-36-01.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic