Весна прийшла. Крига скресла, панове! Нині у небезпеці понад півсотні населених пунктів Рівненщини, під водою також можуть опинитися 16 тисяч гектарів зернових. Сьогодні українські можновладці вкупі радилися - як вийти сухими із весняного водопілля. Замислився й Ігор Шумик.

Весна іде повінь несе. Під загрозою 6 північних районів Рівне нщини. Але підтоплень не оминути усім районам області, констатують чиновники. Нині щодоби рівень води піднімається на 13 сантиметрів. В небезпеці майже 3 десятки мостів та гектари зернових.

Керівництво держави також занепокоєне. В Україні вже підтоплено 77 населених пунктів. Тому й зібрало селекторну, щоб попередити повінь.

Щодня спеціалісти вимірюють рівень води. А синоптики констатують: цьогоріч снігу випало втричі більше норми і його інтенсивне розтавання лише сприятиме повені.

Запобігти паводкам може очищення русла річок та зливних каналізацій, ремонт дамб і каналів водовідведення. І хоча Рівне нщина тут зразково-показова, кажуть чиновники, утім дрібних проблем вистачає.

Під водою на Рівне нщині ризикують опинитися житлові будинки, мости і посіви. Аби цього не сталося чиновники розраховують отримати 2 мільйони гривень від держави. В гіршому випадку - наслідки паводків обійдуться дорожче.