Ви, напевно, чули про календар вагітності, в якому по тижнях простежується розвиток дитинки. Але якщо вам ще рано знайомитися з його змістом (хоча ой як хочеться!). Радимо вести інший - календар планування.

Ви, напевно, чули про календар вагітності, в якому по тижнях простежується розвиток дитинки. Але якщо вам ще рано знайомитися з його змістом (хоча ой як хочеться!). Радимо вести інший - календар планування.

Звичайно, багатьом щасливчикам вдається завагітніти, не докладаючи особливих зусиль: раз-другий - і готово! А ви з чоловіком вже третій місяць поспіль намагаєтеся і чекаєте чуда ... а воно все не відбувається ... Не впадайте у відчай! Ведіть свій календар - він суттєво допоможе зробити бажане дійсним. Так що таке календар планування вагітності, який ще називають календарем зачаття дитини? Нічого складного: це всього-на-всього документ або спеціальна форма (такі форми (або програмки) можна завантажити на різноманітних сайтах), в які вносяться дати менструального циклу, овуляції і активного статевого життя. Виходячи з цієї інформації, можна обчислити найбільш сприятливі дні для зачаття.

Для того, щоб вести календар зачаття, жінка повинна чітко знати дані свого менструального циклу: його тривалість, регулярність. Перші і останні дні кожних місячних необхідно фіксувати протягом хоча б півроку-року. Завдяки таким знанням, можна обчислити дні овуляції. Що таке овуляція? Це процес виходу з яєчника дозрілої яйцеклітини. Після виходу яйцеклітини протягом доби можливо її запліднення, тому овуляцію називають найбільш сприятливим для запліднення періодом.

Плануючи вагітність, майте на увазі, що сперматозоїди живуть всього кілька діб, тому найбільш імовірно, що фортуна посміхнеться вам, якщо ви вдастеся любовним утіхам за 1-2 дні до овуляції або протягом доби після неї. Якщо у жінки менструальний цикл регулярний (має строго певну кількість днів), то овуляція, як правило, у неї відбувається на 12-14-й день циклу. Як вирахувати цикл? Фіксуєте перший день однієї менструації (наприклад, в липні), а потім - перший день другої (у серпні). Рахуєте, скільки між ними було днів. На наступний місяць повторюєте, тільки тепер рахуєте між серпнем і вереснем. І так протягом кількох місяців. Якщо кількість днів у вас вийде однаковою, то цикл у вас регулярний, в іншому випадку - ні. При регулярному циклі легше вирахувати сприятливі для настання вагітності. Багато жінок при нерегулярному менструальному циклі овуляцію визначають вимірюванням базальної температури, за допомогою тестів або УЗД.



pic

Так ось: інформація зібрана, програмка знайдена. Як правило, в ній всього два пункти: жінці потрібно ввести дату першого дня останньої менструації і кількість днів менструального циклу, тобто все те, про що ми говорили вище. Також вас попросять зазначити, регулярний чи у вас менструальний цикл чи ні. Після заповнення всіх необхідних полів, натискаєте кнопку «розрахувати» (ну, або щось в цьому роді) і читаєте, коли ж у вас найбільш «зальотні» дні. Якщо все підраховано вірно, ви з чоловіком чесно старалися, але вагітність не наступає ось уже півроку (а то й більше), сходіть до лікаря. Можливо, має місце якесь ускладнення або захворювання, і без меддопомоги просто не обійтися. Ми, звичайно, сподіваємося, що це не ваш випадок, і дуже скоро у вас в житті почнеться новий, повний тільки позитивних емоцій, період.



pic

Бажаю вам успіху!