Для того, щоб твоє волосся були здоровим і красивим, їм потрібно забезпечити належний догляд. Більшість людей допускають одні і ті ж помилки в догляді за волоссям. Втративши красу волосся, люди починають сильно переживати, і не дарма, відновити здоров'я волосся дуже непросто. Коли твоє волосся красиве, ти не усвідомлюєш важливість догляду за ними, допускаєш грубі помилки. Кожному хочеться випробувати якомога більше стилів, під удар потрапляють саме волосся - його знебарвлюють, фарбують, завивають і випрямляють.

Навіть якщо ти не схильний до експериментів над волоссям, це не означає, що вони в безпеці. Одним з найбільш негативних чинників для волосся є стрес, через нього волосся стає тьмяним і починає випадати. Якщо ти впевнений у своєму фізичному і психологічному здоров'ї, то вивчи ці п'ять помилок і переконайся, що ти їх не допускаєш.

Щоденне випрямлення волосся


Не потрібно витягувати волосся кожен день, вони не витримають постійного впливу на такій високій температурі. Фен витягує з волосся всю вологу, вони стають сухими і ламкими, схильними до випадання. Якщо тобі подобається пряме волосся, то випрямляй їх по особливих випадках з обов'язковим використанням засобів для термічної захисту.

Використання одного і того ж шампуню 


Ти можеш подумати, що використання одного і того ж шампуню йде на користь волоссю. Насправді шампунь потрібно періодично міняти, періодичність залежить від стану волосся. Шампуні вузького спектра дії, наприклад, від лупи, потрібно використовувати рівно до моменту позбавлення від проблеми, подальше використання вже не піде на користь.

Використання великої кількості продуктів

Багато дівчат прагнуть використовувати якомога більше засобів по догляду за волоссям. В один день використовується маска для волосся, шампунь, бальзам, сироватка і захисний засіб. Використовуючи безліч засобів по догляду, ти піддаєш своє волосся впливу безлічі хімічних речовин.Якісь із цих речовин можуть не поєднуватися між собою, конфлікт між засобами для догляду відбивається на стані волосся.

Затягування тугих хвостів


Затягуючи своє волосся в дуже тугий хвіст, ти піддаєш коріння волосся великому стресу. Волосся стає ослабленими, нерідко з'являються головні болі. Пучок на голові не повинен бути надто тугим, також не варто збирати його день у день в одному і тому ж положенні.

Часте фарбування

Хімікати, які містяться у фарбах для волосся, погано впливають не тільки на волосся, але і на шкіру голови. Якщо фарбування волосся необхідно, то його потрібно проводити якомога рідше. При частому фарбуванні, хімічних завивках або випрямлення пошкоджується структура волосся, іноді зміни стають незворотними.
Воно відіграє дуже важливу роль у створенні образу, зовнішній вигляд людини оцінюється саме за станом волосся. Для того, щоб завжди чудово виглядати, потрібно забезпечити своєму волоссю хороший догляд - регулярно зволожувати їх і уникати цих помилок. Доглядай за волоссям правильно, і ти ніколи не дізнаєшся, що таке посічені кінчики, ламкість і випадання волосся.