В кайданках і в райвідділку закінчив кар'єру міліціонера експерт з НДЕКЦ з обласного управління міліції. Виною всьому - оковита. Нетверезі міліціонери ганяли вечірнім Острогом на Мерседесі одного з них, не впорались з керуванням і вчинили ДТП й спробували втекти. Далі - детективна історія з гонитвою, пошуками і навіть бійкою міліціонера з інспектором ДАІ.

Спокійне містечко Острог останні тижні сколихнуло одразу два гучні скандали. Обоє - з міліціонерами. Спочатку на вимаганні хабаря затримали одного міліціонера, і буквально наступного дня - відзначились ще троє. Нетвереза компанія каталась вечірнім містом на мерседесі, і потрапляє в ДТП.

Водій мерседеса тікає з місця аварії пішки, а от пасажири, як потім виявилось - теж міліціонери лишаються. Один - на стільки п'яний, що від зіткнення навіть і не прокинувся.

Пошуки водія мерседеса тривають кілька годин. Вже за темна на місці аварії власник автівки - не надто тверезий старший експерт. А його колеги привозять з собою молодика готового взяти провину на себе.

Винуватець дійства, за свідченнями очевидців, від аварї, як і від служби в міліції відхрещується.

Коли мова заходить про освідування на стан алкогольного сп'яніння - міліціонер, порадившись зі своїм колегою, втретє тікає з місця ДТП.

За кількасот метрів міліціонера колеги - таки наздоганяють. Той - здаватись по-доброму не збирається і затіває штовханину з ДАІшником, але підмога підходить вчасно.

Вже в кайданках втікача повертають на місце пригоди. Але той - встигає передати щось своєму раднику, вочевидь - теж міліціонеру, який не бажає щоб його на відеоплівці впізнали в обличча.

Міліціонер відмвляється проходити освідування на місці аварії, а в лікарні - завалює лікарський експрес-тест, та і встановити вміст алкоголю в своїй крові теж відмовляється.

Якщо імовірність того, що двох міліціантів, які були безпосередніми учасниками ДТП хоч якось покарають, то тих, хто хоч і без форми до останнього намагався сфальсифікувати матеріали справи, аби покрити провину міліціонер сліпа фемід службової перевірки вочевидь просто не помічає.