Чи не кожен мешканець Рівняни хоча б раз у житті зіштовхувався з житлово-комунальними проблемами. Чи то затоплення підвалу, чи то протікання даху, зруйновані дороги та відсутність поточних і капітальних ремонтів. Однак, далеко не усі рівняни, на жаль, знають свої права та механізми, які можуть змусити міських чиновників виконувати свою роботу якісно. На прикладі однієї реальної проблеми далі у Громадському контролі ми розкажемо Вам як добитись справедливості та змусити міських керманичів діяти.

У цьому під'їзді, у 8 будинку на вулиці Парковій близько 20 років ніхто ніколи не робив ремонту,- бідкаються його мешканці. Не було ані косметичного, ані капітального.

У під’їзді виникали навіть пожежі через коротке замикання електромережі. Адже, її стан теж залишає бажати кращого. До того ж на одному із середніх поверхів у стіні утворилася величезна дірка крізь яку видно загальний каналізаційний стояк. Він, до речі, протікає та підтоплює нижні поверхи сходових клітинок.

Мешканці запевняли - неодноразово звертались і в усній, і в письмовій формі до житлово-комунального підприємства на балансі якого знаходиться будинок. Однак, ніяких результатів не дочекались. А як кажуть у народі, під лежачий камінь вода не тече, тож сидіти, склавши руки, і чекати, що хтось прийде і наведе порядок, - теж не стали. Тому мешканці звернулись до громадської організації "Рівне нський громадський контроль".

Представники громадської організації "Рівне нський громадський контроль" порадили та допомогли мешканцям підготувати позовну заяву до суду. Після цього навіть до першого слухання справа не дійшла. У під'їзді розпочались ремонтні роботи. І нині він виглядає виглядає так. Стіни та перила пофарбовані, дірку залатали, вода з труби більше не підтоплює сходові клітинки.

Мешканці до цього часу не вірять у те, що все ж вдалось досягти бажаного і їх під’їзд нарешті відремонтовано.