Із проханням розібратися у ситуації з довгобудом до депутатів обласної ради прийшла представниця ініціативної групи вкладників. Жінка переконує: будинок стає небезпечним для своїх майбутніх мешканців, а вкладники своїх квартир можуть так і не отримати.

Багатостраждальний житловий комплекс "Золота підкова" почали зводити у далекому 2005-му. Та вже за два роки будівництво зупинилося. 53 вкладники, які придбали квартири у цій новобудові, досі чекають свого житла. Черговий раз розібратися у ситуації навколо будівництва просили депутатів обласної ради на останньому засіданні.

За словами пані Алли, міському голові байдуже, що будинок становить реальну загрозу для його потенційних мешканців. Перевірити факти, які прозвучали з трибуни, доручили прокуратурі. Між тим останні забудовники "Золотої підкови", які взялися за об'єкт у вересні 2013 року, переконують: закінчили загальнобудівельні роботи у трьох під'їздах, виконали розводку інженерних мереж. А всі звинувачення спростовують.

За словами Сергія Полоцького, проект будинку насправді змінили. Замість квартир з великими площами, які були популярні на початку будівництва, два перших під'їзди, де зараз ведуться загальнобудівельні роботи, перепланували на одно- та двокімнатні помешкання. А замість центрального опалення їх тепер облаштовують індивідуальними котлами. Та й роботи ведуться під пильним поглядом міського керівництва.

Здати в експлуатацію перші три під'їзди "Золотої підкови" планують у першому півріччі цього року. Два інших - до 2016-го. А ще кажуть, подаватимуть позов до суду на неправдивих скаржників за наклеп.