У солдатів на Рівненському полігоні тривають випускні іспити. НАйближчі кілька днів мобілізовані звітуються військовому командуванню про те, чого навчилися. Оскільки військову грамоту опановували по-новому, то і контрольні заняття відбуваються в умовах максимально наближених до бойових. Ані боєприпасів, ані техніки командування воякам не шкодує.

Для кількох тисяч мобілізованих на рівненському полігоні 15-ти денне навчання закінчилось. Тепер солдати здають іспити. По-бойовому.

Навчальну програму коригували, з огляду на досвід вояків в миротворчих місіях по всьому світу загалом, і війни на сході зокрема.

Стрільба з усіх можливих положень, взаємодія з технікою, відбиття нападів на колони. Необхідність цих навиків вписана в нову навчальну програму кров'ю наших солдатів за майже рік війни проти окупантів на Сході України.

А їх військове командування для мобілізованих не шкодує.

Вже після здачі контрольних іспитів на полігоні мобілізовані відправляться в частини свого призначення, аби там пройти бойове злагодження, і в перспективі - замінити тих, хто вже рік воює на Сході, розповідають військові.

Офіцери, які вже відчули війну на смак, ганяють мобілізованих до сьомого поту. Єдина відмінність від східного фронту - замість вулиць міст та сіл - спеціально збудована смуга перешкод, і стрільба холостими набоями.

Не зважаючи на втому, навантаження та спартанський побут вправи виконують віддаючись більше ніж на 100 відсотків, аби вижити і повернутись додому з перемогою.